Kragujevačko naselje Erdeč dobiilo poštu sa besplatnim internetom!

Ovu, 32. poslovnicu u okviru akcije s mogućnošću korišćenja besplatnog interneta, građanima i privrednicima na upotrebu predao je Milan Krkobabić

  • 9

Istrajnost u nameri da se uslugom što više približi korisnicima i spremnost da podeli odgovornost sa lokalnim samoupravama u stvaranju kvalitetnijih uslova za život i rad u manjim mestima, Pošta Srbije pokazuje svojom akcijom „52 pošte za 52 nedelje”.

ŽITORAĐE NA MAPI SVETA: Otvorena nova pošta!

Njenim doslednim sprovođenjem iz sedmice u sedmicu sve je više sela i prigradskih naselja koja imaju poštu, a danas ju je dobio i Erdeč, nadomak Kragujevca.

Ovu, 32. poslovnicu u okviru akcije s mogućnošću korišćenja besplatnog interneta, građanima i privrednicima na upotrebu je predao Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, uz podsećanje da su u poslednjih nekoliko meseci zaživele pošte i u kragujevačkim naseljima Pivara, Šumarice i Jovanovac.

- Krenuli smo sa ovom akcijom u januaru i od tada iz nedelje u nedelju otvaramo po jednu novu poštu. Time pokazujemo da znamo i možemo dobro da radimo, ali samo kada hoćemo. Naša ključna ideja je da na ovaj način pomognemo naše ljude, male privrednike širom Srbije - naglasio je direktor Krkobabić, dodajući da je Pošta Srbije za šest meseci ove godine ostvarila neto dobit od 1,5 milijardi dinara kao i rast poslovne dobiti od 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, što je čini najuspešnijom tržišno pozicioniranom javnom kompanijom.

Da će pošta puno značiti za meštane ovog kraja potvrdio je i Nikola Vučenović, predsednik Saveta MZ „Erdeč”.

- Znamo svi kako je značajan dolazak pošte u naše naselje. To je dobar znak da imamo čemu da se nadamo u narednom periodu - rekao je on.

Biljana Ilić Stošić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga, istakla je da je Pošta Srbije jedan od retkih velikih sistema koji ostvaruje profit, ali se ističe i kao socijalno odgovorno preduzeće.

- Pošta u Erdeču doneće urbani momenat koji je do sada nedostajao ovim dobrim ljudima - kazala je Ilić Stošić.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Novootvorena pošta imaće poštanski broj "34106" i usluživaće više od 5.000 stanovnika u oko 2.500 domaćinstava u mestima Erdeč i Baljkovac, radnim danima od 8 do 15 časova. Meštani su sa oduševljenjem primili ovu vest, jer više neće morati da prelaze više kilometra do najbliže pošte u Stanovu. Sada su im sve poštanske i platne usluge najvišeg kvaliteta po najnižoj ceni, za koje će biti zaduženi jedan šalterski radnik i dva poštara – nadohvat ruke.

I brojni preduzetnici ovog dela Šumadije, njih 225, mogu se osloniti na usluge erdečke pošte, budući da im ona nudi brojne prednosti u plasmanu robe i olakšice u poslovnom povezivanju. To su prvi prepoznali privatni preduzetnici „Biljana”, „Kraljev dvor” i Tehnički pregled „Drekalović”, potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara”, narodski rečeno – brza pošta upola cene.

Tokom realizacije jedinstvene i za sve strane korisne akcije „52 pošte za 52 nedelje”, lokalne samouprave širom Srbije uzele su puno učešće, što se pokazalo i ovoga puta. Mesna zajednica Erdeč obezbedila je prostor, a zaposleni Pošte Srbije priveli su ga nameni, opremili i računarski povezali. Besplatnim internet kutkom u pošti Erdeč, kao posebnim darom pogotovo mladima i penzionerima, Pošta Srbije pokazuje ne samo da je najbolji integrator tradicionalnih i savremenih servisa, nego i da konkretno doprinosi internet opismenjavanju i prihvatanju prednosti informacionih tehnologija.

Takođe, od danas pošta 34105 Kragujevac, poznata kao „Šest topola” posluje u novom ruhu, jer je detaljnim renoviranjem stvoren ambijent po meri ljudi s obe strane šaltera. Umesto jednog, sada će raditi četiri šaltera, a poštari će pokrivati deset rejona. Radno vreme pošte biće radnim danom od 8 do 19 časova, a subotom od 8 do 14 časova.

U isto vreme, u centralnoj kragujevačkoj pošti otpočeo je sa radom post-šop, specijalizovana poštanska prodavnica u kojoj će moći da se kupe brojni pokloni, suveniri i druge sitnice. Takvih prodajnih mesta do sada je dvadesetak u svim većim gradovima i turističkim centrima, a uskoro će ih biti stotinu, u okviru realizacije novog projekta trgovine u poštama. Paralelno se intenzivno radi na finaliziranju projekta elektronske trgovine, koji predstavlja budućnost Pošte Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner glupi

    6. avgust 2016 | 10:32

    A koliko mita se dobije za prodaju poste ? Pitam jer ne mogu da saznam da li se isplati ovaj cirkus koji svakodnevno slusam. A sto nemci ne prodaju postu, zeljeznicu, telekomunikacije i takva vitalna preduzeca? Eto ja se tako malo pitam ...

  • Cuna

    6. avgust 2016 | 10:15

    Pokupite privatnicima prvo pare kojima iznajmljujete prostor pa posle ide prodaja poste ... Nemcima najverovatnije Nismo mi bas tako glupi kao sto mislite

  • Cane

    5. avgust 2016 | 08:40

    Naša ključna ideja je da na ovaj način pomognemo naše ljude, male privrednike širom Srbije – naglasio je direktor Krkobabić, a narocito male privrednike koji ce za to da se oduze gospodinu u izvesnom procentu jelte ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA