BRUKA: Srbija ima najveće doprinose na planeti! (INFOGRAFIKA)

U Srbiji se za poreze i doprinose na zarade izdvaja 69,8 odsto od ukupne neto zarade - od toga 35,8 odsto na socijalno osiguranje, a 34 odsto na poreze

  • 26

U Srbiji se za poreze i doprinose na zarade izdvaja 69,8 odsto od ukupne neto zarade, i po tome je naša zemlja lider u svetu!

Naime, od plate se za obavezno socijalno osiguranje izdvaja 35,8 odsto, dok je na osnovu poreza potrebno dati 34 odsto.

Odmah iza Srbije nalazi se najnovija članica Evropske unije - Hrvatska, čiji građani na osnovu poreza i doprinosa izdvajaju nešto više od 53 odsto od ukupne zarade.

Slede zatim Mađarska, Indija, Nemačka, Francuska, Turska i druge razvijenije zemlje, a zanimljivo je da su najmanja izdvajanja za doprinose i poreze na zaradu na Bahamima, gde je taj procenat nešto veći od jedan odsto.

Poređenja radi, u Nemačkoj, koja je ekonomski lider EU, izdvajanje za poreze i doprinose nalazi se na granici od 35 odsto.

(D.Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • borac

    31. maj 2012 | 12:49

    Ma nasi poslodavci samo cekaju da im smanje doprinose pa da nam dignu plate. hahaha Tuga je sto je nama obicnim radnicima sve jedno jer ce poslodavci taj visak para potrositi na automobile, letovanja i ko zna kakve bahanalije. Ako se budu doprinosi smanjivali obavezite poslodavce da radnicima dignu plate za taj procenat. U suprotnom nemojte nista da dirate. Kapitalizam je teska bolest, a pohlepa je smrtni greh.

  • Niko Bitan

    31. maj 2012 | 08:46

    Bar u necemu da budemo prvi!

  • Anastasija

    31. maj 2012 | 12:06

    Naslov je PRAVI ! Zaista smo bruka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA