Josipović zgrožen "zloupotrebom proslave" u Kninu

Bivši šef države i sadašnji lider stranke "Napred Hrvatska!" ističe da je iz godine u godinu na kninskoj proslavi sve više ekstremizma i ustašofilije

  • 16

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio je danas "zgražanje nad zloupotrebom proslave" godišnjice "Oluje", ističući kako ustaški pozdravi i pesme predstavljaju govor mržnje i "pljuvanje po evropskoj Hrvatskoj i Domovinskom ratu".

HRVATI SPALJUJU SRPSKU ZASTAVU U SRCU KNINA: Vesele se dok gori trobojka! (VIDEO)

Josipović je, kako prenosi Hina, takođe ocenio da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu održala stranački govor u funkciji predizborne kampanje.

Bivši šef države i sadašnji lider stranke "Napred Hrvatska!" ističe da je iz godine u godinu na kninskoj proslavi sve više ekstremizma i ustašofilije.

DOLIJALI KNINSKI HULIGANI: Uhapšeni Hrvati koji su palili srpsku trobojku

- Što je najgore, niko od zvaničnika nije se ogradio od ustašluka, policija je nemo gledala isticanje ustaških simbola, pevanje ustaških pjesama i spaljivanje zastave Republike Srbije i druge primitivne ispade - kaže se u Josipovićevom saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA