≫ 

TOMPSON NA UDARU POLICIJE ZBOG "ZA DOM SPREMNI": Nakon koncerta pevač "POPIO" prijavu!

- Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstejdža presrela Tompsona s namerom da ga privede na stranu, Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo pa su mu policajci kasnije u bekstejdžu uručeili obaveštenje o prekršaju jer je glasno pevao "Za dom spremni"

  • 29

Pevač Marko Perković Tompson koji je bio je glavna zvezda koncerta "Pobjeda za heroje - Knin za vodotoranj", koji je u Kninu održan u petak uveče, a tokom koje se iz publike moglo čuti skandiranje "Za dom spremni", osim po prikupljanju novca za obnovu vukovarskog vodotornja, pamtiće i po obaveštenje o prekršaju koji mu je napisala policija nakon nastupa i to zbog, kako se čini, pevanja pesme koja ga je početkom 90-ih godina lansirala u estradno nebo.

- Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona s namerom da ga privede na stranu. Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstejdža da mu uruče obaveštenje o prekršaju jer je glasno pevao "Za dom spremni" - stoji u objavi na Tompsonovoj službenoj Fejsbuk stranici, koja je osvanula u gluvo doba noći, oko tri ujutro, a piše Jutarnji list.

KAKO JE NASTAO POZDRAV "ZA DOM SPREMNI": I zašto Hrvate treba da bude sramota kad to govore

- Čitavoj javnosti je jasno da je Tompson pevao pesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom delu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pevanje, a isto tako znamo da ta pesma nije zabranjena - navodi se na Tompsonovom Fejsbuku:

- Ista ta policija u svom obaveštenju o prekršaju poziva se na članak 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji ni u jednom delu ne govori o pevanju ZA DOM SPREMNI. Očito nekima smeta i "Oluja" i veličanstvena proslava pobedonosne "Oluje" u Kninu, a i ovo veče u Kninu koje je posvećeno gradu heroju, Vukovaru. Da li je policija svesna šta radi? Da li je i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu? I konačno, da li je policija imala nameru svesno da izazove haos? - pitaju administratori Tompsonove službene Fejsbuk stranice.

ŠOKANTNA IZJAVA: Kolinda se pohvalila kako obožava Tompsona i njegovu muziku

Uz status su obavili fotografiju obaveštenja o podnošenju optužnog predloga, koju je Perković odbio da potpiše a s obzirom na to da ju je fotografisao, očito je da ju je preuzeo. Na dokumentu stoji da je obaveštenje izdato jedan sat iza ponoći.

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK, Wikipedia, Telegraf Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK, Wikipedia, Telegraf

U obrazloženju prekršaja za koji se tereti navodi se:

- Dana 5.8.2016. godine u u 23,45 sati u Kninu, na stadionu NK Dinara prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobede i domovinske zahvalnosti isti je glasno pevao 'Za dom spremni', čime je počinio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv Javnog reda i mira.

(Telegraf.rs / Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    6. avgust 2016 | 10:09

    Koji je to jadnik....u jeku rata otpevao ustaske pesme...dok su ljudi ginuli on je smisljao pesme na koje bi se proslavio...sto nije uzeo pusku u ruke kad je tolko veliki Hrvat...A i ime i prezime mu to ne govori MARKO PERKOVIC....nikako mi ne lici na Hrvata...bitno je da mlati lovu a vi napuseni Hrvati mlatite rukama i palite zastave....velicate jednog od najvecih kukavica medju vama

  • DARKO 100%

    6. avgust 2016 | 10:22

    Policija nesme nista obezbedjenju ,kakva je to policija kad joj privatno obezbedjenje odredjuje kad sme da pridje nekoj licnosti ,u stvari tako im i drzava funkcionise po privatnim klanovima

  • Da

    6. avgust 2016 | 09:37

    Sta ce tom klipanu obezbedjenje u kninu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA