NOVO PRAVILO KOJE SE NEĆE DOPASTI STUDENTIMA! Ukida se zagarantovano mesto u studentskim domovima!

- Svake godine se povećava gornja granica i sada su sigurni da će dobiti dom samo oni koji imaju prosek 5,00 - kaže pomoćnik direktora Studentskog centra "Beograd" Miroslav Sarić

  • 10

Na zagarantovano mesto u studentskim domovima mogu sigurno da računaju samo brucoši koji su tokom srednje škole bili vukovci, dok će ostali, bez obzira na to što su fakultete upisali kao budžetski studenti, morati u privatni smeštaj.

Pomoćnik direktora Studentskog centra "Beograd" Miroslav Sarić kaže da centar raspolaže sa 9.558 mesta u 14 studentskih domova, od kojih je 1.200 predviđeno za brucoše.

PRVI BLOK STRANCI, DRUGI BLOK CRNOGORCI... Otkrivamo TAJNU MAPU STUDENTSKOG GRADA! (FOTO)

On naglašava da je prethodnih godina na konkurs pristizalo više od 2.200 zahteva za smeštaj, odnosno za svako mesto borila su se po dva brucoša.

Svake godine se povećava gornja granica i sada su sigurni da će dobiti dom samo oni koji imaju prosek 5,00. Prošle godine je donja granica za devojke bila je 4,9, a za mladiće 4,76. Svake godine se ta granica pomera, jer konkurišu sve bolji studenti - rekao je Sarić Tanjugu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

PROVELA SAM DAN SA VUKOVCIMA KAO FIZIKALAC: Na krovu usijane beogradske zgrade na PLUS 35 stepeni! (FOTO) (VIDEO)

Ministarstvo prosvete, kako kaže, raspisalo je konkurs, a prijave kandidata trajaće od 1. do 15. septembra u Studentskom domu Karaburma, a od neophodne dokumentacije kandidatima je potrebno da imaju overena svedočanstva iz srednje škole, potvrdu o prihodima po članu domaćinstva za prvih šest meseci overena u opštini i potvrdu fakulteta da je na budžetu upisao studije.

Brucoši u Beogradu uglavnom mogu da računaju na domove Karaburmu, Patris, Penezić, Veru 2 i jedan deo u Studentskom gradu.

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević kaže da u studentskim domovima širom Srbije ima 17.200 mesta za domaće studente i 320 za strane studente.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AntiBot

    7. avgust 2016 | 13:57

    Kada izbacite one crnogorce koji zive tamo bespravno i korumpiran menadzment, bice mesta za sve regularne studente

  • Dinge

    7. avgust 2016 | 14:16

    Samo je Crnogorcima zagarantovano.

  • NN

    7. avgust 2016 | 14:00

    Nisu studenti sve bolji nego su srednje skole sve gore i gore i onda imaju proseke 5.00 dodju na fakultet budu godinu dana i kad shvate da nije sr skola odu u selo. E Srbijo medju sljivama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA