ERDOGAN IDE KOD PUTINA: "EU zamajava Tursku već 53 godine"!

- Ovo će biti istorijska poseta, novi početak. Verujem da će razgovorima sa mojim prijateljem Vladimirom Putinom biti otvorena nova stranica u bilateralnim odnosima. Naše zemlje imaju mnogo toga da urade zajedno - rekao je Erdogan

  • 53

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji u utorak putuje u posetu Rusiji, očekuje da će razgovori sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom otvoriti "novu stranicu" u odnosima dve zemlje i kaže da EU zamajava Tursku već 53 godine.

MILION LJUDI NA ERDOGANOVOM MITINGU: "Naredi da umremo i umrećemo!" (FOTO) (VIDEO)

- Ovo će biti istorijska poseta, novi početak. Verujem da će razgovorima sa mojim prijateljem Vladimirom Putinom biti otvorena nova stranica u bilateralnim odnosima. Naše zemlje imaju mnogo toga da urade zajedno - rekao je Erdogan u intervjuu novinskoj agenciji TAS S uoči posete.

On je rekao da Evropska unija izbegava da ispuni obećanje i "zamajava Tursku već 53 godine''.

U intervjuu sa zamenikom generalnog direktora TAS S-a Mihailom Gusmanom, Erdogan je rekao i da je učešće Rusije od vitalnog značaja za nalaženje rešenja u Siriji.

Nastojanje Turske da uđe u EU traje od 1963. godine kada je postala pridruženi član Evropske ekonomske zajednice (EEZ), preteče današnje Unije.

Zahtev za članstvo u tadašnju EEZ je podnela u aprilu 1987. godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. avgust 2016 | 21:46

    ERDOGAN JE NAPOKON UKAPIRAO -DOK JE NEMACKE TURSKA NECE UCI U EU !!! TURSKOJ JE MESTO U BRIKSU I AKO UDJE U BRIKS ONDA SE BLIZI I KRAJ NATO ALIJANSI!!! ERDOGAN BI TADA ZASLUZIO NOBELA ZA MIR POSTO JE NATO NAJVECA PRETNJA SVETSKOM MIRU!!!!

  • Dejan

    7. avgust 2016 | 21:13

    Sto bi naš narod rekao: došlo iz dupeta u glavu....samo malo sporije....53 god....

  • ÔDragan

    7. avgust 2016 | 21:42

    Ne veruj turcinu nikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA