SRBI MASOVNO STUPAJU U GEJ BRAKOVE U AMERICI: Neki bi sve dali za ZELENI KARTON!

- Srbi rade i mnogo gore stvari da bi dobili papire, pa mi se čini da su gej brakovi još i najbolja opcija - rekao je Predrag Azdejković, urednik magazina za gej populaciju "Optimist"

  • 24

Sve je veći broj heteroseksualnih muškaraca koji su u Sjedinjenim Američkim Državama odlučili da promene orijentaciju u gej i da stupe u vezu i brak sa muškarcem kako bi dobili stalnu vizu, takozvani zeleni karton, u ovoj zemlji.

- Strejt momci iz Srbije masovno postaju gejevi u Americi. Oni najčešće sklapaju brak s našim muškarcima koji već imaju zelenu kartu, ali i s Amerikancima, koji su ili hetero ili gej, nevažno, i tako rešavaju pitanje boravka u toj zemlji. Inače, ovo im je sigurniji način od traženja azila, gde postoji mogućnost da budu odbijeni - rekao je izvor iz SAD za beogradske medije.

Foto: Tim Evanson via Foter.com / CC BY-SA Foto: Tim Evanson via Foter.com / CC BY-SA

Srbi u ovakvom homoseksualnom braku moraju ostati najmanje dve godine.

- Drugi razlog sklapanja fiktivnog gej braka je i niža cena jer u prvom slučaju plaćaju oko 5.000 dolara, dok bi, recimo za brak sa Amerikankom morali da daju 10.000 dolara. Eto, u Srbiji ljudima smetaju gejevi, ali ti isti muškarci u Americi glume gejeve da bi dobili stalno boravište - dodao je izvor.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Urednik magazina namenjenog gej populaciji "Optimist" Predrag Azdejković kaže da su kontrole u SAD stroge i da nadležni stalno proveravaju da li su venčani zajedno, te oni moraju i glumiti emocije jedni prema drugima kako ne bi izazvali sumnju.

- Srbi rade i mnogo gore stvari da bi dobili papire, pa mi se čini da su gej brakovi još i najbolja opcija. Mislim da im sklapanje fiktivnog gej braka uopšte ne pada teško. Mahom su to varijatne gde je jedan drug dobio zelenu kartu, pa venča se s drugim. Srbi su profesionalci da prevare sistem, čak i pomoću gej brakova - naveo je Azdejković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    8. avgust 2016 | 16:06

    Sve je dobro dok ne dođe do"overe".....braka?!

  • Pakistanac

    8. avgust 2016 | 09:52

    Srbi su postajali poturice,tako da ovo nije cudno.

  • Mim

    8. avgust 2016 | 10:36

    I ja bih se tako udala samo da odem iz ove drzave, da ne gledam vise propast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA