≫ 

Selaković neimar srpskog pravosuđa: Šta je sve izgrađeno u njegovom mandatu

Tokom 2014. radilo se na 29 objekata, 2015. na 49 objekata, a u 2016. godine ulazi se u najveće investicije, koje uključuju Palatu pravde u Beogradu

  • 4

Ministarstvo pravde je samo u protekle dve godine za potrebe pravosudnih organa renoviralo 29 objekata širom Srbije, odnosno preko 60.000 kvadratnih metara u kojima su smešteni sudovi i javna tužilaštva. Tokom 2014. radilo se na 29 objekata, 2015. na 49 objekata, a u 2016. godine ulazi se u najveće investicije, koje uključuju Palatu pravde u Beogradu.

Izgradnjom novih i adaptacijom postojećih objekata, povećan je broj sudnica i time omogućeno češće zakazivanje ročišta i racionalizacija troškova kroz obezbeđivanje jedne lokacije za smeštaj najvećih organa.

U vreme mandata ministra pravde Nikole Selakovića sprovedeni su radovi na objektima u kojima su smešteni sudovi i javna tužilaštva, ali i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija. Renoviranja, rekonstrukcije i adaptacije urađene su na zgradama: Prvog osnovnog suda u Beogradu, osnovnih sudova u Leskovcu, Pirotu, Sjenici, Tutinu, Petrovcu na Mlavi, Trsteniku, Vranju, Mladenovcu, Požarevcu, Čačku. Ovim radovima obuhvaćeni su i prekršajni sudovi u Beogradu, Šapcu i Raškoj, ali i Apelacioni prekršajni sud u Beogradu i zgrada za potrebe pravosudnih organa u Beogradu u Katanićevoj br. 15, adaptirana za potrebe Drugog osnovnog suda, Drugog osnovnog tužilaštva, Apelacionog tužilaštva, Državnog veća tužilaca i Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu.

Foto: Ministarstvo pravde/Obnovljena zgrada Prekršajnog suda u Beogradu Foto: Ministarstvo pravde/Obnovljena zgrada Prekršajnog suda u Beogradu

U toku je rad na izgradnji potpuno nove zgrade za potrebe Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu.

VUČIĆ O NOVIM MERAMA U BORBI PROTIV NASILJA: Uvodimo nova krivična dela - SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE i PROGANJANJE! (FOTO)

Foto: Ministarstvo pravde/Radovi na novoj zgradi suda u Užicu Foto: Ministarstvo pravde/Radovi na novoj zgradi suda u Užicu

U okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija najznačajnije investicije na planu revitalizacije objekata i povećanja zatvorskih kapaciteta preduzete su u: Paviljonu C u KPZ Niš, novom paviljonu na zatvorskoj ekonomiji u OZ Subotica, po dva bloka u CZ i u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, potom u KPZ za maloletnike u Valjevu, KPZ Zabela i otpočeta je izgradnja novog KPZ u Pančevu.

(VIDEO) Od odlaganja krivičnog gonjenja skupljeno skoro 3 milona evra za decu, bolesne i umetnike

Foto: Ministarstvo pravde/Renoviran Centralni zatvor Foto: Ministarstvo pravde/Renoviran Centralni zatvor

Nisu izostali ni radovi na OZ Užice, Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu, OZ u Beogradu, kancelarijama Alternativnih sankcija, KPZ Sremska Mitrovica, OZ Pančevo, OZ Kragujevac, KPZ za žene Požarevac.

RENOVIRA SE SIV 2 ZA POTREBE SUDA I TUŽILAŠTVA: Ministar Selaković obišao radove

Foto: Ministarstvo pravde/Renovirana zgrada Okružnog zatvora u Užicu Foto: Ministarstvo pravde/Renovirana zgrada Okružnog zatvora u Užicu

U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog kompleksa "zatvora zatvorenog tipa" u OZ Leskovac, u KPZ u Sremskoj Mitrovici i u KPZ u Požarevcu - Zabela, čak tri paviljona.

Foto: Ministarstvo pravde/Nikola Selaković Foto: Ministarstvo pravde/Nikola Selaković

Ovim radovima će se postojeći kapaciteti prošititi za još  700 osoba lišenih slobode.

Foto: Ministarstvo pravde/Mala Katanićeva III Foto: Ministarstvo pravde/Mala Katanićeva III
Foto: Ministarstvo pravde/Velika Katanićeva Foto: Ministarstvo pravde/Velika Katanićeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    9. avgust 2016 | 10:29

    Za Slaviću Djukić ima mesta u vladu, a za selakovića nema, svi dobro znamo kako se Slavica napunila ko brod,

  • MK

    9. avgust 2016 | 10:08

    Čuj izgradio?Sa našim parama

  • BRANKO

    9. avgust 2016 | 10:54

    Само је обећавао а ништа није урадио! Није усклађивао законе са потребама друштва - за шта је плаћен! Једно велико НИШТА!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA