NAURU DOSIJE: Procureli izveštaji o HORORU kroz koji prolaze DECA u izbegličkom kampu (VIDEO)

Izveštaj je objavljen na preko 8.000 stranica i predstavlja najveći dokument koji svedoči o napadima, seksualnom zlostavljanju, pokušajima samopovređivanja i neadekvatnih uslova za život

  • 9

Britanski list Gardijan objavio je danas Nauru dosije, koji objedinjuje preko 2.000 procurelih informacija o zlostavljanju i torturi nad decom smeštenom u australijskom kampu za izbeglice na ovom pacifičkom ostrvu-državi.

AUSTRALIJA IZBACUJE BEBE I STARIJU DECU NA POSEBNO OSTRVO: Ceo svet na nogama zbog ove odluke (VIDEO)

Izveštaj je objavljen na preko 8.000 stranica i predstavlja najveći dokument koji svedoči o napadima, seksualnom zlostavljanju, pokušajima samopovređivanja i neadekvatnih uslova za život, na koje australijska vlada nije imala odgovor.

U analizi Gardijana piše da se od ukupno 2.116 slučajeva, više od pola - 1.086 - odnosilo na decu azilante, iako su ona pokrila tek 18 odsto stanovništva u periodu maj 2013. godine do oktobra 2015. godine.

Tako se u izveštajima pominje da je dečak dobio pretnje životom od stražara jer je napustio kamp, nakon čega je dobio po nosu, devojčici od 10 godina su gurali prste u vaginu, jednoj su zašili usta i potom joj se smejali...

Ovim pitanjem do sada su se već bavile UN, a britanski list je objavipo priču sa ciljem da informiše ausutralijske građane koji u ovu svrhu odvajaju 1,2 biliona dolara godišnje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ₩£¥€

    10. avgust 2016 | 07:23

    Englezi stoka bili - stoka ostali

  • victoria

    10. avgust 2016 | 08:35

    To nije izbeglicki kamp nego koncentracioni logor. Rade isto sto su radili domorocima Australije. Inace, njihovi prihvatni centri za izbeglice su uvek bili takvi, poput logora sa bodljikavom zcom i naorazanim cuvarima.I svetska javnost o tome nikad nije htela ni da razmislja.

  • brana

    10. avgust 2016 | 01:55

    Pored Engleza i Amerikanaca Australijanci su najbolesnija nacija po svim parametrima!Svi oni su i potekli od Engleza,incestno devijantnih umova sa ogromnim opljackanim kapitalom koji im vekovima daje moc nad neukim i siromasnim narodima cija su prirodna bogatstva crpeli i crpe i dan danas!Nece jos dugo jer sr rodio neko ko ce tim tiranima stati na put,ovo je kraj njihove ere tlacenja,pljacke i zlocina!Zelim im sve najgore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA