U BULJANU SE NALAZI NAJLEPŠE DVORIŠTE U SRBIJI: Pogledajte kako izgleda RAJ koji je napravio Ljubiša Milosavljević! (FOTO)

Kuću i brvnaru koje još njegov pradeda zidao, Ljubiša je preuredio u etno objekte, a cveće i izgled dvorišta ostavljaju posetioce bez daha

  • 7

Ne treba čeznuti za egzotičnim krajevima i rajskim mestima, jer se egzotika i raj mogu napraviti i kod kuće! Ako još živite na obodu sela na visini od blizu 500 metara, pa makar to bilo i u Pomoravlju, gde se nalazi Buljane, potrebni su samo dobra volja i kreativnost da od sopstvenog dvorišta osmislite pravi raj.

Nismo ni svesni koliko je Srbija PRELEPA: Od ovog klipa ZASTAĆE VAM DAH (VIDEO)

Meštanin ove varošice Ljubiša Milosavljević imao je i jedno i drugo kad je odlučio da dvorište sa svim objektima u njemu pretvori u divan kutak za relaksaciju i uživanje.

To je posebno vidljivo leti kada nema mesta bez cveća, besprekornom po izgledu i maštovitosti, bilo da je zasađeno u zemlji ili saksijama. A kao saksije mogu da posluže i stari panjevi i drveno korito.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Živim u roditeljskoj kući koju je sagradio moj pradeda pre oko 120 godina, a tu je i stara brvnara samo nešto malo mlađa. Pre tri godine rešio sam da ih obnovim u etno stilu. Za brvnaru sam nasekao borovinu i uz malo više truda izgleda ovako, a koristim je kao letnju kuhinju i kao spremište za drva. Kuća sad ima sve blagodeti civilizacije, novu struju i ostalo, ali sam joj sačuvao dušu – priča nam Ljubiša, dok uživamo u pogledu na dva etno objekta i maštovito dvorište čiji su ukras ogroman kolski točak na ulazu, stara prefarbana kola, crvena drvena kaca i cveće zasađeno na najneverovatnijim mestima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On nam objašnjava da je ljubav prema cveću nasledio od pokojne majke, a rešio je da uređivanju svog doma i dvorišta posveti više vremena kad je u kući ostao sam.

NENAD MIJUC JE PRAVI DŽENTLMEN: Ima svoje cvetno cartstvo sa 5.000 ruža (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Tačno je, kako kažu, da cveće traži da mu se priča i da se voli. Ali traži i da se okopa, prska, da se prehrani.... Radim poprilično, radno vreme mi je od 8 do 18 sati, tako da i nemam baš previše vremena. Ipak, bar sat-dva dnevno posvetim cveću i uređivanju dvorišta, a kad sam na odmoru kao sad, po čitav dan ponešto čeprkam i raduckam – snebivajući se objašnjava naš sagovornik koliko mu vremena treba da održava svoj ovozemaljski raj.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rajevi mogu biti različiti – jer je sve u glavi – ali je agilni Ljubiša pokazao da svako može da napravi svoj, po želji i zamisli.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    11. avgust 2016 | 00:21

    Ovo je raj za oci, a melem za dušu. Živela prelepa Srbija !

  • mama

    11. avgust 2016 | 09:02

    Свака част домаћине жив био !

  • iva

    11. avgust 2016 | 21:22

    Interesuje me odakle je ovaj sto je u komentaru napisao najljepse Vrati se brate tamo odakle si I uzivaj u svom svinjcu Dvoriste je predivno !!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA