DRINA U SEBI KRIJE KRVAVU TAJNU: Pre Andreja divlja reka utopila je ove ljude, ronioci su ih tražili i po MESEC DANA (VIDEO)

Nezavisno od godišnjeg doba, reka Drina je uvek hirovita, brza, snažna i neumoljiva što dokazuje da i dalje traje potraga za telom nastradalog Slovenca

  • 12

Ni nakon četiri dana potrage za telom Slovenca Andreja Beuca, koji je u nedelju skočio sa mosta u Drinu u Zvorniku i posle skoka nestao u vodi, i dalje nema napretka u istrazi. Mnogi neuspešnu potragu prepisuju divljoj i mutnoj Drini, poznatoj po svojoj neukrotivosti.

MISTERIJA SKOKA ANDREJA BEUCA: Evo šta je sve moglo da izazove da potone u mutnoj Drini (VIDEO)

Za reku Drinu govore da je brza, snažna i neumoljiva, naročito u planinskim predelima gde useca kanjone i prolazi kroz klisure. I ranije je odnosila živote i neretko se tragalo za telima utopljenika danima. Koliko je divlja govori činjenica da je njen vijugavi tok u narodnom predanju zabeležen rečima "ko će krivu da ispravi Drinu" ili "ispravljati krive Drine".

Među tragedijama koje su zabeležene na ovoj reci spada i utopljenje sveštenika Srpske pravoslavne crkve, Milorada Jovića na leto 2013. godine. Jović se utopio u Drini, u reonu između restorana "Obala" i "Drinska ruža", nedaleko od "Pavlovića ćuprije".

Foto: Wikimedia/Velika beba Foto: Wikimedia/Velika beba

Nesretni prota se, kako su tad rekli svedoci, "po svoj prilici okliznuo izlazeći iz čamca i završio u dubinama Drine". Njegovo telo pronađeno je dva dana nakon nesreće.

ANDREJ JE PREŽIVEO OPASAN SKOK U NERETVU, A U DRINI JE NESTAO: Šta je to drugačije uradio sada? (VIDEO)

U januaru 2014. godine Slavoljub Tejić (34) i Nenad Gavrilović (22) su automobilom sleteli u nabujalu Drinu i nestali u njenim virovima. Nakon 10 dana potrage, pronađeno je Nenadovo telo. Tejićevo telo pronađeno je tek posle mesec dana, na oko 200 metara od vira u kome su nađeni posmrtni ostaci njegovog prijatelja Nenada.

Poslednja nesreća se dogodila krajem juna kada su dve devojčice, 14-godišnja D. M. i godinu starija M. I. iz Bijeljine utopile u Drini, na njenom toku između Pavlovića mosta i poznatog restorana "Drinska ruža" u Republici Srpskoj.

Odmah su angažovane ekipe za spasavanje, a pozvani su i ronioci, koji su u kasnim popodnevnim satima pronašli nesrećne devojčice. Svima je odmah bilo jasno da ih je plahovita reka odnela u svoje virove i dubine.

- Bilo je stravično gledati kako matica vuče ka dnu reke devojčice koje nisu imale šanse da se sa njom izbore, a nije bilo vremena da im bilo ko priđe i pomogne - rekli su očevici za "Novosti".

Foto: wikipedia/ Kursula056 Foto: wikipedia/ Kursula056

Devojčice su očigledno mislile da je Drina upravo na tom mestu plitka, a nisu znale da je baš tu i te kako hirovita, podjednako u svako godišnje doba. Devojčice su bile sa porodicama, koje su roštiljale na obali i verovatno niko od njih nije ni primetio da su zašle u onaj deo Drine kojeg se plaše i mnogo iskusniji plivači.

Iako je divlja snaga Drine je ukroćena branama i jezerima, njena voda i brzaci i dalje odnose živote ljudi, među kojima je poslednji Slovenac Andrej, što samo potvrđuje legendu o njenoj neumoljivosti.

Pogledajte kobni skok Andreja Beuca:

Pročitajte još:

MUTNA DRINA SKRIVA ANDREJEVO TELO: I dalje ni traga od nastradalog Slovenca (VIDEO)

POTRAGA ZA ANDREJEM JOŠ UVEK TRAJE, U ZVORNIKU TUGA: Ovako je nekad skakao, ali ovog puta nije izronio (VIDEO)

SPASIOCI TRAŽE ANDREJA U RECI: Možda ga nikad neće pronaći, jer se to dešava na Drini (VIDEO)

DA LI JE ANDREJA NEŠTO POVUKLO NA DNO? U 9. sekundi izranja, pruža ruku, a onda nestaje… (VIDEO)

JEZIVI SNIMCI: Andrej je skočio sa mosta u Drinu i – NESTAO! (UZNEMIRUJUĆE)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ukleta Drina

    10. avgust 2016 | 15:07

    Drina ukleta lesevima hiljada ljudi streljanih i poklanih sirom podrinja

  • eskobar

    10. avgust 2016 | 16:36

    “Kad hoćete da se kupate, s bismillom ulazite u Drinu, to vam je, djeco, najveći mezar na svijetu”

  • Tara

    10. avgust 2016 | 15:02

    Pohapsiti organizarore,rukovodstvo na opstini M.Zvornik nula.Odgovirnost treba prihvatiti,gde im je taj dan jedan jedini ronioc bio.Na rucku sa savetnikom opstine,dosli smo do dna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA