MIROSLAV IVIĆ LEGALNO GAJI KONOPLJU U SRBIJI: Evo kako je u tome USPEO (VIDEO)

Ivić je naglasio da se konoplja i marihuana razlikuju

  • 4

Gost jutarnjeg programa na Telegrafu bio je Miroslav Ivić, molekularni biolog koji je u centralnoj Srbiji jedini legalni proizvođač konoplje i koji je objasnio sve karakteristike ove biljke i raščlanio razloge zbog kojih on misli da je ovo biljka budućnosti.

- Postoji 4.000 sorti konoplje, a od nje se može proizvesti 3.000 proizvoda: od lekovitih preparata do tehničke robe, automobila, može se praviti parket, tepih, garderoba - počeo je Ivić priču za Telegraf i dodao da je prvi džins bio napravljen od konoplje, čak i prvi dolari.

Prema našim zakonima gajenje konoplje je zabranjeno, čak i u saksiji. Smatra se ozbiljnim kršenjem zakona.

Da bi neko dobio dozvolu, potrebno je da uđe u proceduru koja je veoma rigorozna i mnogo košta.

Ivić je naglasio da se konoplja razlikuje od marihuane, a šta je još govorio i na koji način je uspeo da legalizuje konoplju pogledajte u video-snimku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti bot kampanja

    11. avgust 2016 | 15:20

    Marihuana kao biljka ne postoji, a kamoli da je to druga vrsta konoplje,ko tebi dade dozvole za uzgajanje iste(salim se znam ko ti je dao, taj koji je promenuo zakon, da ne moze vise da sadi niko, da bi njoegov kum prodavao tablete u apoteci)no marihuana je mexicka rec , za neku trecu biljku koja nema veze sa konopljom, ali je iskoriscena u demonizovanje konoplje pocetkom 20 veka. U Srbiji se uzgajala konoplja, kao i sativa indica koja se koristila za lecenje, a ko ne veruje, neka ukuca YUGOSLAVICA SATIVA u gugle ,pa neka se uveri sam, do pre 30 godina smo bili medju prvih 5 izvoznika, SFRJ, u svetu, a danas ne smes ni da pomenes na ulici , odma u zatvor, ali naravno vecina zna u cemu je rec, nece jos dugo tako biti, narod se budi, bice sto nikad bilo nije.. cuvajte se vladari i izdajnici narodni, nema vam spasa od ovoe poplave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA