RUSIJA BESNA NA UKRAJINU: Putin povlači diplomate iz Kijeva

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je juče da je za vikend sprečila terorističke napade na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine

  • 7

Moskva razmatra opcije odgovora na pokušaj ukrajinske obaveštajne službe da organizuje diverzije na Krimu, a među mogućnostima je i raskid diplomatskih odnosa između dve zemlje, piše danas list "Izvestija", pozivajući se na izvor u ruskim spoljnopolitičkim krugovima.

NA POMOLU RAT RUSIJE I UKRAJINE: Porošenko naredio raspoređivanje vojske kod Krima!

"Izvestija" piše da bi Moskva mogla zatvoriti rusku ambasadu u Kijevu i vratiti sve diplomate, preneo je Sputnjik.

- Jedna od mogućih opcija oštrog odgovora mogao bi biti raskid diplomatskih odnosa. U Moskvi razmatraju ovu opciju. Ipak, poslednju reč će dati šef države koji će doneti odluku na osnovu sakupljenih podataka - navodi izvor lista.

- Što se tiče raskida diplomatskih odnosa - to je prerogativ šefa države. Međutim, Moskva mora da revidira odnose sa Kijevom uzimajući u obzir poslednje događaje - kazao je za ruski list zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov.

Ukrajinske vlasti još uvek nisu prihvatile kandidaturu za novog ambasadora, a interese Moskve u zemlji predstavlja privremeni poverenik Sergej Toropov.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je juče da je za vikend sprečila terorističke napade na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AntiBot

    12. avgust 2016 | 09:36

    Priprema diverzija uz blagoslov zapada je opipavanje pulsa Rusije, otvaranje novog 'fronta', odnosno linije problema prwma Rusiji, kako bi se umanjio njen sve vise rastuci uticaj i regionu i svetu.

  • Žex

    12. avgust 2016 | 10:30

    Dodatno angažovanje Natoa u zemljama koje se graniče sa Rusijom. Širenje panike od Ruske pretnje, da ne pobedi Tramp jer je on saveznik Putina pa neophodnost dodatnog angažovanja alijanse i pomoć kao i ohrabrivanje Ukraine sve u cilju da se Rusija izoluje. Igraju se manijaci što bi naš narod rekao,,čačkaju mečku".

  • Jovan

    12. avgust 2016 | 10:15

    Reakcija amerike na sporazum Rusa I Turaka i razvlačenje Rusa na više frontova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA