ONA JE UBILA SVOG MUŽA JER JOJ OD ŽIVOTA NAPRAVIO PAKAO: 400.000 ljudi se diglo na noge, uskoro izlazi na slobodu?!

Žaklin Savaž je 2014. godine osuđena na kaznu u trajanju od 10 godina, a viši sudovi odbili su žalbe na presudu

  • 4

Francuski sud u petak odlučuje hoće li pustiti na slobodu Žaklin Savaž, 68-godišnju ženu koja leži u zatvoru od 2012. godine zbog ubistva nasilnog supruga.

Njen slučaj postao je slavan, a više od 400.000 osoba potpisalo je peticiju za njeno oslobađanje, javlja France24. Savaž je prebačena u zatvor Ro, južno od Pariza, gde je na psihološkom posmatranju.

Ona je odslužila tek jedan deo zatvorske kazne zbog ubistva nasilnog supruga Norberta Marota. Ubila ga je njegovom lovačkom puškom samo dan pošto je njihov sin počinio samoubistvo. Savaž je bila 47 godina u braku, a tvrdila je da je suprug bio nasilnik i da ju je nekoliko puta silovao.

Žaklin Savaž je 2014. godine osuđena na kaznu u trajanju od 10 godina, a viši sudovi odbili su žalbe na presudu.

Francuski predsednik Fransoa Oland pomilovao je Savaž 31. januara ove godine i zatražio je njen povratak porodici što pre.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U Hrvatskoj postoji gotovo identičan slučaj. Naime, Ana Magaš ubila je supruga Lucijana početkom 2003. godine. Tri godine kasnije Ana je osuđena na devet i po godina zatvora. U ponovljenom sudskom procesu dobila je osam godina, a Vrhovni sud je smanjio kaznu na pet godina zatvora.

Tadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić smanjio je kaznu na tri i po godine zatvora.

Mladenovčanka progovorila o stravičnom nasilju koje je trpela od muža: POKUŠAO JE DA ME UBIJE NA PRVI ROĐENDAN NAŠE ĆERKICE!

Međutim, Anini problemi tek tu počinju. Zadarski sud krajem 2007. godine zabranio joj je viđanje sina, a posle izlaska iz zatvora i pošto je Ustavni sud odlučio da je Ana starateljka nad sinom, on je odbio svaki kontakt.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

"ODSEKAO MI JE ŠAKE, ALI GA I DALJE VOLIM": Monstrum unakazio suprugu jer nije ostala trudna (FOTO) (VIDEO)

Dokumentarni film "Kainov znak" objavljen je 2010. godine, a reč je o njenoj borbi za normalan život posle ubistva nasilnog supruga.

(Telegraf.rs / Izvor: express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    15. avgust 2016 | 19:54

    To je ubistvo iz straha za lično postojanje. Ako živiš pod pretnjama i ucenama nemoguće je da samo tako ceo slučaj prijaviš policiji. Ne vidim drugi način na koji je ona mogla da se spase i da ostane živa.

  • Degustator kafa

    15. avgust 2016 | 18:58

    Covek je vec 4 godine mrtav sto znaci 1300 kafa nije ispijeno auuuu aloooo bre znas ti zeno sta si uradila: 1300 kafa 800 seksa 236 filmova 4 letovanja Kazna samo za to je 10 god plus za ubistvo

  • Stefan Alavanja

    17. avgust 2016 | 21:38

    silovao je.... hahahahaha! pa u braku ste budalo bre jedna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA