MERKELOVA BRANI IZBEGLICE: Nisu migranti doneli islamski terorizam u Nemačku, bilo ga je i ranije

- Islamski terorizam koji sprovodi Islamska država nije fenomen koji su nam donele izbeglice, već smo se sa tom pojavom suočavali i ranije - rekla je Merkel

  • 6

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je navode da je priliv izbeglica tokom prošle godine doneo u Nemačku islamski ekstremizam, javlja danas AP.

"ZAPADNA EVROPA JE MRTVA, NA KRAJU JE POSTOJANJA": Poljski eksperti predviđaju i kraj Merkelove!

- Islamski terorizam koji sprovodi Islamska država nije fenomen koji su nam donele izbeglice, već smo se sa tom pojavom suočavali i ranije - rekla je Merkel u sredu uveče na političkom skupu u Meklenburgu-Zapadnoj Pomeraniji.

Nemačka se nedavno našla na udaru niza napada, među kojima su dva bila prva u toj zemlji za koju je odgovornost preuzela Islamska država, podseća američka agencija.

Prošle nedelje je najnovija anketa pokazala da je podrška javnosti Merkelovoj opala od prošlog meseca, usled zabrinutosti zbog posledica njene migrantske politike otvorenih vrata i terorističke pretnje u zemlji.

I republikanski kandidat na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp je pre dva dana na mitingu u Ohaju nazvao katastrofalnom odluku Merkelove da primi više od milion izbeglica, za koju tvrdi da je rezultirala porastom kriminala, i izjavio da njegov protivkandidat Hilari Klinton želi da bude kao nemačka liderka.

Međutim, podaci nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da kriminalna dela u 2015. godini u toj zemlji nisu povećana u odnosu na prethodnu, naveo je Rojters.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    18. avgust 2016 | 11:49

    Zato sto je i ona bila migrant

  • Crni

    18. avgust 2016 | 12:22

    Ma da otkad su oni dosli cak se kriminal i smanjo pa tu su neki fini ljudi muzicari.. Teraj to nazat sve do jednog

  • Mat

    18. avgust 2016 | 11:47

    Ne,ja sam ga donio! Pa kako glupani ne vide cijelu sliku jos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA