≫ 

U 2016. UBIJENO 17 ŽENA: APEL da se prijave nasilnici kako bi se spasli NEDUŽNI ŽIVOTI!

Tokom ove godine ubijeno je 17 žena, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost apeluje na sve građanke da prijave nasilnike i svaki oblik nasilja

  • 2

 Povodom najnovije tragedije kada su u porodičnom nasilju život izgubile žena i jedna beba, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost apeluje na sve građanke da prijave nasilnike i svaki oblik nasilja.

"NEMOGUĆE DA JU JE UBIO BEZ RAZLOGA": Zbog ovakvog stava u Srbiji MASAKRIRAJU ŽENE I DECU!

- Apelujemo, molimo sve, od roditelja, komšija, poznanika i sugrađana da policiji, tužilaštvu i centrima za socijalni rad prijave nasilnike. To je jedini način da se spase život žena i dece - navode u Koordinacionom telu kojim predsedava potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Iz Koordinacionog tela naglašavaju da se čitavo društvo mora uključiti kako bi se sprečile tragedije poput one koja se dogodila u Veterniku.

UŽAS: U Srbiji 140.000 starih TRPI NASILJE!

- Ako znate ili vidite da neko maltretira ili tuče ženu i decu, prijavite nasilnika. Nema izgovora da 'to nije moja stvar' ili 'neću da se mešam', nasilje nad ženama nije privatna stvar, već problem celog društva. Prijavljivanje nasilnika na vreme može da spase život žena - kažu u Koordinacionom telu.

Foto: Profimedia/ČIF, Flickr/Laraloola Foto: Profimedia/ČIF, Flickr/Laraloola

Od početka godine ubijeno je 17 žena i troje dece, dok su u poslednjih deset godina 316 žena žrtve rodno zasnovanog nasilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bucbuc

    18. avgust 2016 | 20:52

    Molim sve vas koji znate(a znam da znate)da nasilje postoji prijavite ga zrtva to ne sme i nema hrabrosti boji se .Znam ne razumete taj strah pa ga cesto osudjujete .Ja kao zrtva cesto molim u sebi da neko to uradi.svi u komsiluku cuju sve vide Znam recice te da sam glupa ili. Ko zna sta!ne poznajete me ni jos mnogo nas Sve jedno nebitna sam ja ....ali Molim vas prijavite nasilje!!!to je sigurno anonimno i taj sto bije pijan besan lud nece vama nista on ustvari nece nikom nista samo deci i zeni ne bojte se prijavite nasilnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA