PUTIN RASPOREĐUJE 40.000 VOJNIKA NA GRANICI SA UKRAJINOM: Da li je ovo samo vežba ili početak rata?

Ruski tenkovi, oklopna vozila, avioni, kao i vojnici, su na granici ove zemlje i Ukrajine. Šta sledi?

  • 4

Vladimir Putin je rasporedio trupe na granici sa Ukrajinom, što je izazvalo strahovanja da je ovo možda njegov plan za novu invaziju, preneo je "Dejli mejl".

PUTIN OŠTRO: Ukrajina se okrenula terorizmu, igra OPASNU IGRU! Rusija neće da zažmuri na smrt ruskih vojnika!

Ruski lider je stacionirao 40.000 vojnika, kao i tenkove, oklopna vozila i vazduhoplovne jedinice duž istočne granice zemlje.

Veliki broj ruskih trupa će učestvovati u vežbama narednih dana, za koje je Pentagon upozorio da bi mogle da se koriste kao pokriće za napad na Ukrajinu.

Kapetan mornarice Deni Hernandez, portparol Američko-evropske komande, izjavio je da je neophodno pažljivo pratiti predstojeće ruske vežbe.

- Ekstremno smo zabrinuti zbog povećanih tenzija u blizini administrativne granice između Krima i Ukrajine. Pozivamo obe strane da izbegavaju provocirajuće korake ili retoriku koja bi mogla da dovede do eskalacije situacije - dodao je.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    18. avgust 2016 | 16:13

    To je to , a kauboji se u kakili.

  • Nole

    20. avgust 2016 | 00:51

    Nije vam ovo Boris Jelcinj da ga kupite za litru votke

  • dziber iz beograd

    21. avgust 2016 | 21:21

    Parasenko ubija ljude raketama u Donjecku, ako ne verujete :), pitajte ljude koji zive tamo. Veoma prosto, 21. Vek., internet. Ne gledajte tv. Propaganda je sa obe strane o obe strane nazivaju drugu da je propaganda. Na zalost u ovakvim zemljama gde spada i nasa zive uglavnom ljudi seljaci, koji veruju u svaku vest na tv. Interesantno je da ukrajinci misle da rusi sire propagandu i u srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA