SLIKA KOJA GOVORI VIŠE OD 1.000 REČI: Krvavi i usamljeni dečak (5), žrtva bombardovanja u Siriji, između Obame i Putina (FOTO)

Mali Omran postao je simbol rata u Siriji i njegove besmislenosti

  • 21

Društvenim mrežama kruži fotografija dečaka (5) iz Sirije koji je slomio srce celom svetu, koji sedi između predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Baraka Obame.

Ceo cvet plače zbog tragičnih sudbina dečaka iz Sirije, a onda ih svi ZABORAVE (UZNEMIRUJUĆE)

Naime, borbe koje traju nedeljama u Siriji između pobunjenika i snaga lojalnih Bašaru el Asadu odnele su veliki broj života i među civilima.

Međutim, ova slika nije jedina koja je nastala inspirisana tragičnom sudbinom dečaka.

KRVAV, ZANEMEO, SAM NA CELOM SVETU: Slika dečaka (5) iz Sirije slomiće vam srce (FOTO) (VIDEO)

Podsetimo, fotografija i snimak okrvavljenog i prašnjavog petogodišnjeg dečaka, koji je izvučen iz ruševina posle razornih vazdušnih udara na Alepo, preplavile su medije i društvene mreže i kako navode, postao je simbol rata u Siriji. Ista situacija bila je prošle godine kada je mrtvo telo malenog Ajlana Kurdija isplivalo na obalu Turske. Do zgražnjavanja javnosti došlo je i kada su počele da kruže fotografije neimenovanog sirijskog dečaka, vidno izgladnelog, koji bukvalno izgleda kao kost i koža.

U međuvremenu, saznali smo i ime dečaka koji je dobio punu i zasluženu pažnju u medijima. Zove se Omran Dagneš, ima pet godina i živeo je sa majkom, ocem, bratom i sestrom u sirijskom gradu Alepu kada im je kuća uništena u navodnim vazdušnim udarima ruskih i sirijskih snaga (Rusi su posle demantovali ovo). Svi članovi Omranove porodice su povređeni.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beloica

    20. avgust 2016 | 12:53

    Koliko su Natovci samo u Srbiji pobili takvih decaka i devojcica a za druge zemlje i da ne spominjemo

  • Dr za rock and roll

    20. avgust 2016 | 12:57

    Zna se ko podrzava tteroriste a ko legitimnu vlast-- mada ovo jadnom i izmucenom srcetu je sve jedno......UZAS!! Da mogu usvojio bih ovo dete

  • Decak Andjeo

    20. avgust 2016 | 12:56

    Gospode, daj mi da budem orudje tvoga mira, tamo gde je mrznja da sejem ljubav...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA