PANIKA U PODZEMLJU: Ruska mafija preuzima kontrolu nad Srbijom!

Hapšenje bivšeg pripadnika JSO i kuma Branislava Lainovića Dugog, koji su po nalogu ruskih mafijaša trebali da otmu kamione sa aluminijom i ubiju vozače, izazvalo je haos među obezglavljenim srpskim kriminalnim gangovima

  • 3

Ruska mafija ozbiljno je pustila pipke u Srbiji i na sve načine pokušava da preuzme obezglavljeno srpsko podzemlje, saznaje Telegraf.rs od odlično obaveštenih izvora iz vrha policije.

Paniku u podzemlju, nakon spekulacija o pokušajima ruskih mafijaša da preuzmu ovdašnje kriminalne gangove, čiji su šefovi u zatvoru ili bekstvu, potvrdilo je i hapšenje srpskih kriminalaca, koji su po nalogu šefova iz Rusije i Ukrajine planirali da ubiju vozače i otmu kamione sa aluminijumom!

Ceo scenario planiranog napada na dvojicu kamiondžija iz Užica, koji su od Sevojna do Ukrajine legalno prevozili alumijum vredan najmanje 160.000 evra, kao da je kopiran iz popularne ruske serije "Brigada", koja govori o usponu jedne mafijaške grupe početkom devedesetih, a koja je upravo bila specijalizovana za prepad na tovare alumijimua i bakra!

Vođe srpske bande koja je radila za Ruse su R. P. (57), nekadašnji je pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), i Ž. T., bivši član Srpske garde i kum ubijenog novosadskog mafijaša Branislava Lainovića Dugog. Njih dvojica, sa još četvoricom saradnnika, trebalo je da prate i napadnu vozače. Prema navodima policije, planirali su da ih ubiju, otmu kamione i odvezu ih do Ukrajine, a zatim predaju ruskim i ukrajinskim mafijašima.

Uhapšeni su na granici sa Rumunijom, a prema rečima Telegrafovog izvora iz policije koji je učestvovao u akciji, bili su prerušeni, obučeni u kombinezone i naoružani bombama, puškama i pištoljima.

Grupa se sumnjiči i za pokušaj ubistva ruskog bogataša Dmitrija Loginova, takođe po nalogu šefova iz ruskog podzemlja.

- Ruska mafija počela je da opipava puls srpskog podzemlja još pre neku godinu, i to preko Crne Gore. Kada je u susednu zemlju ušao ruski kapital, a sa njim i kontroverzni biznismeni i kriminalci, počelo je merkanje srpskog podzemlja. Tada su, međutim, poslednji lideri srpskih gangova kontrolisali podzemlje, ali sada su skoro svi u zatvoru i bekstvu, a obezglavljeni gangovi bez šefova, i to je idealno za angažovanje, a onda i preuzimanje kontrole nad jačim klanovima - tvrdi sagovornik Telegrafa.rs, upućen u dešavanja u podzemlju.

Interesi ruskih mafijaša su jasni:

- Preko Srbije vodi balkanski put droge, kojim se heroin iz Azije, preko Turske i Kosova, šalje ka Evropi. Osim toga, ruski mafijaši su zainteresovani i za srpske plaćenike. Nije tajna da neki od odbeglih mafijaša, poput Darka Šarića, već sarađuju sa ozbiljnim ruskim šefovima podzemlja. Šarić je, konkretno, i pod zaštitom jednog od njih, koji mu je pomogao da dobije izbegličke papire u Južnoafričkoj Republici - kaže naš izvor.

Strah u podzemlju pojačan je, kaže naš sagovornik, činjenicom da su ruski mafijaši među najsurovijim na svetu.

- Oni nemaju kodekse, ne zanima ih koliko će nevinih žrtava biti - objašnjava naš sagovornik.

On kaže da je poznato da svojim dužnicima ruski mafijaši odsecaju glave, a najsurovije kažnjavaju neposlušne članove.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samuraj

    2. jun 2012 | 17:54

    tako i treba kada su nasi glupi. mada... tesko i ovi rusi da se probiju od nasih politicara

  • marko

    3. jun 2012 | 18:02

    Zonja ja koliko znam italijanska mafija ima ubedljivo prvo mesto sto se tice kodeksa ali ajde ti si verovatno crnogorac ti bolje znas o mafiji

  • ZONJA

    2. jun 2012 | 22:47

    dje ste nasli tog kretenskog sagovornika,sto se tice kodeksa ruska i albanska mafija su na prva 2 mesta u svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA