VLADIKA PETAR UHAPŠEN ZBOG KRAĐE: Istraga se nastavlja, optužen je i za lažno svedočenje (FOTO)

Australijska policija je za makedonsku novinsku agenciju Meta potvrdila da je prošle nedelje uhapsila i ispitivala nadležnog mitropolita Australijsko-novozelandske eparhije, vladiku Petra u oviru istrage o krađi i lažnom svedočenju

  • 12

Mitropolit prespansko–palegonijski i administrator australijsko–novozelandski kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve, vladika Petar je ipak prošle sedmice bio uhapšen u Melburnu – zbog krađe i lažnog svedočenja.

POP ZVERSKI RASKOMADAN JER SE MOLIO ZA DUŠU CARA: Od ovog zločina komunista se ledi krv u žilama (FOTO) (VIDEO)

Kada je ova vest procurela u makedonskoj javnosti, oglasio se vladika Petar ljutito tvrdeći da ga policija u Melburnu nije uhapsila, već da je dobrovoljno otišao na saslušanje po predhodno dobijenom pozivu.

On je naglasio da je vest o njegovom hapšenju bila laž i konstrukcija iza koje stoje strumički vladika Naum i iguman Gavril, protiv koga se vodi crkveno-kanonski sudski postupak za rasčinjenje.

Vladika Petar, ipak, nije govorio istinu. Australijska policija je za makedonsku novinsku agenciju Meta potvrdila da je prošle nedelje uhapsila i ispitivala nadležnog mitropolita Australijsko-novozelandske eparhije, vladiku Petra u oviru istrage o krađi i lažnom svedočenju.

Printskrin: Youtube/Informator .ws Printskrin: Youtube/Informator .ws

- On je oslobođen i čeka se nastavak istrage, dodaje policija u Viktoriji u odgovoru poslatom agenciji Meta. Makedonski mediji su prošle sedmice javili da su dvojica detektiva iz kriminalističkog odelenja policije u Viktoriji posetili dom vladike Petra, a na snimcima objavljenim na Ju tubu se vidi kako on u njihovoj pratnji potom ulazi u policijsku stanicu.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peđabg

    22. avgust 2016 | 22:26

    Šta učini crni Petre?

  • silvija

    22. avgust 2016 | 17:52

    Boze smiluj se pa zar i oni lazu a da kradu to je poznato,oni nesluze narod nego narod sluzi njih,

  • Jeretik

    22. avgust 2016 | 17:37

    Da sam mu advokat pustili bi ga iz istih stopa, ima dve olaksavajuce okolnosti i politicki munitet . Za laganje , jer mu je to u opisu " radnog mesta" , za kradju , jer ko laze taj i krade , i diplomatski imunitet jer je " ambasador "onog odozgo , doduse agerman niti je trazio, niti je dobio .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA