Donald Tramp poziva: Zatvorite ovo leglo korupcije!

Nedavno je Njujork tajms objavio da je dobrotvorni fond Klintonovih dobijao desetine miliona dolara iz zemalja koje je američki Stejt department optuživao za kršenje ljudskih prava

  • 4

Kandidat republikanaca Donald Tramp pozvao je danas Klintonove da odmah zatvore svoj dobrotvorni fond, ocenivši da je Klinton Fondacija "najkorumpiranije preduzeće u političkoj istoriji".

HILARI IMA UBEDLJIVU PREDNOST: Tramp u problemu, zaostaje 8 odsto!

Agencija AP podseća da je fondacija nedavno objavila da, ukoliko Hilari Klinton bude izabrana za predsednika, više neće primati donacije od stranaca.

I sam Tramp je ranije bio donator te fondacije, dodaje američka agencija.

Nedavno je Njujork tajms objavio da je dobrotvorni fond Klintonovih dobijao desetine miliona dolara iz zemalja koje je američki Stejt department optuživao za kršenje ljudskih prava, uključujući i u vreme kada je Hilari Klinton bila državna sekretarka SAD.

List ocenjuje da aktivnosti tog fonda "nanose štetu" predizbornoj kampanji Klintonove.

KLINTONOVA ĆE BITI NOVA PREDSEDNICA SAD: Njujork Tajms najavio kraj predsedničke trke, Hilari ima 88 odsto šansi za pobedu

"Saudijska Arabija donirala je više od 10 miliona dolara. Isto važi i za zeta bivšeg ukrajinskog predsednika (Viktora Pinčuka, zeta Leonida Kučme), čiju vladavinu su aktivno kritikovali zbog korupcije i ubistava novinara. Libansko-nigerijska organizacija sa velikim poslovnim interesima uložila je pet miliona", navodi autor teksta.

List ocenjuje da je fond "Ahilova peta" za Klintonovu, a u slučaju njene pobede postaće i za njenu administraciju, uprkos nedavnom obećanju o zatvaranju fonda u tom slučaju.

Prema junskom istraživanju agencije Blumberg, 72 odsto birača bilo je zabrinuto što je fondacija Klintonovih primila novac od stranih donatora u periodu kada je ona bila državni sekretar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    23. avgust 2016 | 08:05

    To je leglo medjunarodnog terorirzma i banditizma, koje radi o glavi ljudskoj vrsti !

  • amerika

    24. avgust 2016 | 02:24

    Moze biti predsednica u nekoj ludnici...

  • Drekavac

    23. avgust 2016 | 22:30

    Mora i ona od necega da zivi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA