PEKING PRETI TOKIJU VOJSKOM: Ako uđete u sporne vode BIĆE RATA!

Upozorenje Japanu dolazi baš uoči presude Međunarodne arbitraže u Hagu o spornim ostrvima u Južnom kineskom moru na koje Kina nastavlja da polaže pravo uprkos presudi kojom joj je oduzeta sporna teritorija

  • 0

Tokijo planira da pređe crvenu liniju ukoliko japanske pomorske odbrambene snage uplove s Amerikancima, navodno je japanskim zvaničnicima preneo kineski ambasador u Tokiju Čeng Jong, izveštava japanska agencija Kjodo.

KINA NEMA PRAVO NA JUŽNO KINESKO MORE: Peking besan zbog odluke suda u Hagu (VIDEO)

Ista agencija navodi i da je Peking odgovorio na ovakav plan Tokija i to upozorenjem da su spremni na oštar  odgovor prilikom kog ne isključuju ni vojne reakcije ukoliko Japan ikada pređe “crvenu liniju” i odluči da s američkim ratnim brodovima uplovi u sporne vode koje okružuju kineska veštačka ostrva pozivajući se na princip slobodne plovidbe.

PEKING POLAKO NESTAJE: Svake godine potone 11cm, upozorenja su alarmantna!

Upozorenje Japanu dolazi baš uoči presude Međunarodne arbitraže u Hagu o spornim ostrvima u Južnom kineskom moru na koje Kina nastavlja da polaže pravo uprkos presudi kojom joj je oduzeta sporna teritorija.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA