≫ 

MUSLIMANKA IZ SENKE KOJA VLADA AMERIKOM: Optužuju je da mrzi SAD, radi prljave poslove za Klintonove (FOTO) (VIDEO)

Iako možda nise čuli za Humu Abedin, ona je u vrhu američke politike od 1996. godine. Nedavno je izbio skandal vezan za radikalni islam koji baca senku na njenu uspešnu karijeru

  • 28
Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Huma Abedin je žena u američkoj politici koja je više kontroverzna čak i od Hilari Klinton.

HILARI KLINTON OBJAVILA SVOJE PRIHODE: Neće vam biti dobro kada vidite koliko zarađuje

Abedin je pratila demokratskog predsedničkog kandidata iz vremena kada je boravila u Beloj kući, gde je radila kao pripravnik tadašnje prve dame, onda u Senatu, a potom i u Stejt Departmentu.

- Da sam imala drugu ćerku, to bi bila Huma - rekla je jednom Klintonova.

Abedin je rođena u Mičigenu, ali se preselila u Saudijsku Arabiju sa roditeljima kada je imala dve godine. U SAD se vratila da studira. Uspela je da uđe u Belu kuću 1996. godine dok je još bila na Univerzitetu Džordž Vašington, i od tad je stalno bila uz Klintonovu.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Antoni Vajner, njen suprug u demokratski političar, priredio joj je ponižavajuću seks aferu, kada je uhvaćen nekoliko puta u slanju nepristojnih fotografija ženama. Pre nekolilko godina muž ju je pohvalio u jednom intervjuu da veoma dobro radi pod ptitiskom.

- Kometnar da je senator Klinton super klijent, mislim, ja to ne osporavam. Ali je još bolja u celoj toj operaciji Huma. Bilo je na stotinu stvari koje nisu bile u redu i Huma je bila neka vsrta namene za rešavanje svih problema - rekao je njen muž Antoni Vajner.

Nakon što je izbio skandal s njenim mužem, u intervju "Vogu" rekla je da joj je pomogla muslimanska vera i "podrška grupe prijatelja i kolega" u prevazilaženju najcrnjih dana njenog braka.

SVE LAŽI HILARI KLINTON: Najgnusnija se tiče BOSNE! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Profimedia/AKM-GSI Foto: Profimedia/AKM-GSI

Nedavno su se pojavili novi izveštaji o radikalnim islamskim verovanjima njene porodice i o njenoj centralnoj ulozi u finansijskom skandalu fondacije Klintonovih.

Novi dokumenti koji su dobijeni dali su novo svetlo na funkcionisanje odnosa između Stejt departmenta i Klinton fondacije. Imejl poruke pokazuju da je Abedin, kao najbolji pomoćnik Klinotnove, delovala kao "cevovod" koji je pružao pristup tadašnjem državnom sekretaru za uticajne donatore. Kao jedan od primera je kada je prestolonaslednik Salman od Bahreina zatražio sastanak sa Klintonovom. To je prvo uradio preko zvaničnih kanala, a kada je odbijen, tražio je isti preko njene fondacije. Sastanak je organizovan u roku od 48 sati i nakon toga je velika količina novca uplaćena Klinton fondaciji.

Ove nedelje "Njujork post" objavio je detalje o kontroverznom članku objavljenom u saudijskoj publikaciji Abedinog oca, Žurnalu muslimanskih pitanja manjina, u kojem je ona bila pomoćnik urednika (njena majka je bila urednik) više od jedne decenije.

Radikalni časopis objavio je Institut muslimanskih pitanja manjina, koji je osnovao njen otac Seid Zainul. Saleha Mahmud Abedin, njena majka, direktor je instituta i glavni je urednik časopisa. 1996., godinu dana nakon što je Klintonova održala govor na ženskoj konferenciji UN-a u Pekingu, gde je proglasila da su "ženska prava ljudska prava", časopis direktno objavljuje tekstove koji direktno napadaju njenu platformu.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

ŠTA HILARI KLINTON NOSI U SVOJOJ TORBI: Zbog ovoga će da postane predsednica SAD (VIDEO)

Deo pod naslovom "Ženska prava su islamska prava", koji je napisao saudijski zvaničnik, napisao je da otktrivena haljina "direktno pretvara u neželjene rezultate promiskuitet i neodgovornost, i indirektno promoviše nasilje nad ženama". U drugom članku, te iste godine, Abedina majka se žalila da Klintonova i drugi govornici na konferenciji su gurali "veoma agresivnu i radikalno feminističku", neislamsku agendu, preneo je "Njujork post".

- Osnaživanje žena doprinosi više štete nego koristi pravima žena i njihovim odnosima sa muškarcima - napisala je njena majka.

Godinu dana nakon napada na Kule bliznakinje 2001. godine, kada je poginulo skoro 3.000 ljudi, njena majka je napisala u časopisu da su SAD odgovorne za napade zbog "sankcija" i "nepravde" protiv muslimanskog sveta. Takođe, 1999. godine se dotakla i teme obrezivanje žena po islamskom zakonu. Ona to u tekstu odobrava i tvrdi da "veštački zakoni porobljavaju žene".

U kampanji Klintonove, Abedin je rekla da nije imala aktivnu ulogu u publikaciji, uprkos tome što se njeno ime pojavljuje kao "pomoćnik urednika" od 1996-2000. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. avgust 2016 | 20:13

    MONARH SAUDIJSKE ARABIJE -MULTIMILIJARDER I POCASNI CLAN BILDENBERGA PODRZAVA GOSPODJU KLINTON ZA PREDSEDNICU AMERIKE!! U AMERICI SE NALAZE STOTINE MILIJARDI DOLARA SAUDIJSKOG KLANA I NORMALNO JE DA VLADAJU IZ SENKE!!! TO JE LJUBAV IZ INTERESA!!

  • Miki

    23. avgust 2016 | 20:13

    Ova je Hilari vise od saradnice ..

  • PRAVI VALTER

    23. avgust 2016 | 21:38

    Prvo ne moze da joj bude druga cerka nikako, zato sto lici na osobu a ne na neku divlju zvercicu! Drugo ova sto posto radi i za svoje i za Mosad i za ruse......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA