≫ 

"SRBI SU ŠAKA JADA, NEMA IH NI 10 MILIONA, A HOĆE DA VLADAJU BALKANOM": Ustaški ispad Zorana Milanovića (AUDIO SNIMAK)

- I ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore sa EU, nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu... - rekao je bivši premijer Hrvatske

- Srbija nije nikakva diplomatska sila, dok su Srbi mali narod - šaka jada - rekao je lider SDP-a i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović na sastanku sa hrvatskim ratnim veteranima, koji su od njega zahtevali smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom i normalan dijalog sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

MILANOVIĆ KIPTI OD BESA: "Nova vlast je kriminalno-špijunska i proustaška, ovo je najniža tačka hrvatske demokratije"

Ovo se može čuti na tajnom snimku koji je procureo sa ovog sastanka održanog iza zatvorenih vrata u sedištu SDP-a, na kome Milanović državni vrh Srbije naziva  “tipovima”.

BIVŠI HRVATSKI PREMIJER PRETI: Srbija da ukine zakon ili ćemo ući U SUKOB!

- Te tipove je izabrao srpski narod, ali je to šaka jada, nažalost, šaka jada, nikakva, kako vi mislite, diplomatska sila, to je mali narod - rekao je on ratnim veteranima, koje je ujedno posavetovao da ne zovu Vučića za pregovarački sto, već da dogovore sastanak na koji će Srbija poslati svog ministra, a Hrvatska svog.

- Oni će se naći i imaju izbor. U protivnom mi ćemo ih blokirati - rekao je Milanović i dodao da Hrvatska od Srbije ne traži ni teritorije ni granice.

Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap

Rekao je da Hrvatska ne želi da “maltretira” Srbiju, već samo traži da Beograd ukine taj zakon koji Srbiju stavlja u poziciju “malog Haga” ili će u protivnom, kaže, Hrvatska štiti svoje nacionalne interese.

- Mi (Hrvatska) smo u puno boljem položaju. Oni (Srbi) su izgubili rat, mi nismo osuđeni u Hagu, mi smo želeli da postignemo bilateralni sporazum... čekali smo ih - rekao je Milanović, kome je veći deo obraćanja bio u posebno ironičnom tonu dok je govorio o srpskom rukovodstvu, najčešće pominjući premijera Vučića u negativnom kontekstu.

Ponovio da su Srbi mali narod kojih, kako je rekao, "nema ni 10 miliona, a želeli bi da vladaju Balkanom".

- Vučić i Nikolić su tiipovi koji su arlaukali oko Zagreba. Mi tim ljudima gledamo kroz prste. Njih je izabrao srpski narod koji 150 godina ne zna gde bi išli - u Makedoniju, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku... - kazao je Milanović i dodao da, što se njega tiče, on sa Srbijom išao i radikalno.

Lider Narodne koalicije na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i kandidat za premijera Hrvatske, rekao je da bi prema Srbiji išao i radikalno ako treba jer njemu, kako tvrdi, Angela Merkel i Evropska narodna stranka ne govore šta sme, a šta ne sme da radi.

Milanović je rekao i da se srpska vlast ponaša bahato i da je reč o ''beogradskoj čaršiji''.

- I ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore sa EU, nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu... Ako ne ide, blokiraćemo. Ne sa užitkom, ali ću to napraviti - rekao je bivši premijer Hrvatske.

Mlanović je rekao da je branitelje pozvao na sastanak da bi videli šta zajedno mogu da učine o dve stvari - Srbiji i BiH.

Pomenuo je zatvarnje graice prema Srbiji, što je naredio u jeku prošloodišnje izbegličke krize i ustvrdio da bi to opet učinio, a aztim je sa Srbije na kratko prešao na BiH, rekavši da je da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Inače, tajni audio snimak, najpre je objavio zagrebački "Jutarnji list", a potom i beogradski TV Pink.

Milanović se još jednom pred veteranima pohvalio da je njegov deda bio ustaša. Njegov otac je, kazao, oženio devojku čija su dva brata poginula kao ustaše.

Upitan kakav je njegov stav o pokliču “Za dom spremni”, Milanović je rekao da je on zabranjen, ali da se njemu “fućka” šta ko o tome misli.

Ne može, kazao je, on nikoga naterati da misli na isti način kao on.

Predstavnik Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruženja specijalne policije, Josip Klem je novinarima nakon sastanka sa Milanovićem nagovestio neslaganje u nekim stavovima, rekavši da im je namera bila da poduče bivšeg premijera demokratiji i da ne žele više blokadu granica.

"Jutarnji" je primetio da je posebnu pažnju javnosti izazvao utisak da su veterani pozivali na razum i smirivanje tenzija, a da je Milanović imao „nabrijaniji stav“.

Ovde možete preslušati izjave bivšeg premijera Hrvatske!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sreten žujkić-penzioner

    25. avgust 2016 | 09:21

    Vi hrvati ste najhrabriji narod na svetu,ali ne zato sto se nicega ne bojite vec zato sto se nicega ne stidite. Jovan Dučić

  • Iju

    25. avgust 2016 | 09:15

    Gledaj ovoga,pa ti da si dobar svom narodu ne bi bio bivsi!!!

  • PUšKIN

    25. avgust 2016 | 09:49

    Ujak imas lijepo prezime a nisi čitao Njegoša.Štete.....znas ono.....Poturica gori od Turčina......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA