SKANDALOZNO: U novim bosanskim udžbenicima Srbi će biti AGRESORI, a Republika Srpska - GENOCIDNA DRŽAVA!

Saglasili smo se da udžbenička politika u Kantonu Sarajevo nije adekvatna vremenu u kojem živimo, jer su naši prethodnici izbegli mogućnost da naša deca uče pravu istinu koja se desila u Sarajevu i Bosni i Hercegovini – naveo je premijer Konaković

  • 42

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS-a Elvir Kazazović istakao je potrebu da se urade određene izmene u nastavnom predmetu istorije i rekao da deca u školama u Sarajevu moraju da uče i o "genocidu u Srebrenici", kao i o zločincima koji su u međunarodnim pravnim procesima odgovorni, osuđeni i leže u zatvorima.

KAKAV UDARAC: Bošnjaci traže da se Srebrenica IZBACI iz Republike Srpske!

Na sastanku premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića sa akademicima i članovima posebnog stručnog tela Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, razgovarano je o sprovođenju Inicijative nevladinih organizacija "Istina o genocidu i opsadi grada Sarajeva" i o uvođenju promena u nastavne planove i programe u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo.

- Saglasili smo se da udžbenička politika u Kantonu Sarajevo nije adekvatna vremenu u kojem živimo, jer su naši prethodnici izbegli mogućnost da naša deca uče pravu istinu koja se desila u Sarajevu i Bosni i Hercegovini – naveo je premijer Konaković.

Smatra da u BiH trenutno postoji mnoštvo izvitoperenih činjenica kao i da “neće dozvoliti da u udžbenicima piše da se u BiH desio građanski rat”. Takođe, naglasio je da će Vlada KS već u ovoj školskoj godini "hrabrije" razgovarati o ovim temama.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

- Mi ćemo se pobrinuti da već u ovoj školskoj godini na određeni način utičemo na sadržaj udžbenika prema kojima naša deca uče - kazao je premijer Konaković.

Sarajevski premijer je, takođe, uoči početka nove školske godine najavio još jednu „patriotsku“ novinu u školama. Naime, nastava u osnovnim i srednjim školama sa područja Kantona Sarajevo ovu, a i sve naredne školske godine i polugodišta započinjaće intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs/Faktor.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dipe

    28. avgust 2016 | 10:26

    A to kao nije točno,,,,

  • Rio

    28. avgust 2016 | 12:11

    To je skandalozno jedino Srbiji sto i ne cudi posto oduvijek stvarate i pisete neku svoju povijest i revizije iste!!! :-)

  • Kralj

    28. avgust 2016 | 09:00

    Pa sta? To su istorijske cinjenice i tako je presudzenu na medzunarodnom sudu. A to sto nekome istina smeta to je njegov problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA