≫ 

SAD pozvale Tursku da se fokusira na borbu protiv IS

Amerikanci zatražili od Turaka da ne napadaju Sirijske odbrambene snage (SDF)

  • 3

Američki ministar odbrane Ešton Karter pozvao je danas Tursku da ostane fokusirana na borbu protiv samozvane Islamske države, a da ne napada kurdske snage koje se bore na strani sirijskih pobunjenika.

- Pozivamo Tursku da se fokusira na borbu protiv IS i da ne napada Sirijske odbrambene snage, a u tom cilju smo tokom poslednjih nekoliko dana imali više razgovora - rekao je Karter, a preneo Rojters.

On je naveo da je glavnokomandujući Komande združenih snaga američke vojske, general Džozef Danford, juče razgovarao sa turskim kolegom na tu temu.

Karter je rekao da su neki od boraca SDF-a povezani sa sirijskom kurdskom milicijom, koju zvanična Ankara smatra terorističkom grupom i da SAD sarađuju sa SDF "u našem zajedničkom interesu" da se porazi Islamska država.

EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA U TURSKOJ: Ovi gradovi su pod kontrolom Islamske države!

Američki ministar odbrane je istakao da su SAD uverile borce SDF da ostanu na istočnoj obali reke Tigris, gde ne dolaze u kontakt sa turskim snagama sa zapadne obale, pa i jedni i drugi mogu da se bore protiv džihadista sa tih pozicija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZBR1970

    30. avgust 2016 | 07:55

    Hahahaha samo gazi turska vojsko sve pobunjenike cak i kurde jer su stali na stranu terorista i napadaju SAA!

  • mama

    31. avgust 2016 | 08:47

    Au sto je to komplikovano... Erdogan je gotov pruzio ruku pomirenja rusima a amer ga zove... Em isis em kurdi ratuje se na sve strane

  • Miks

    30. avgust 2016 | 07:25

    Pa i jedni i drugi mogu da se bore protiv Asada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA