HAOS NA PLAŽI U SPLITU: Pojavile su se žene u burkiniju i muškarci sa puškama, kupači u panici!

Kupačima je bilo izuzetno nelagodno, pa su neki odlučili da čak napuste plažu na kojoj su se pojavile žene u burkiniju i muškarci sa "oružjem"

  • 40

U Hrvatskoj se prošle nedelje dogodio incident kada su žene u burkiniju izazvale paniku na plaži. Gosti hotela su pobegli sa plaže u Splitu, a uzbunu je naglasilo i prisustvo muškaraca sa puškama, kako tvrde očevici za "Slobodnu Dalmaciju".

Francuski sud UKINUO ZABRANU BURKINIJA na plažama

Dve žene došle su na plažu u burkinijima, jedna u crnom, a druga u svetloplavom. Nakon nekog vremena pored njih su se smestila i dvojica muškaraca sa velikim tamnim torbama iz kojih su počeli da vade - puške. Nije se radilo o vatrenom oružju, već o podvodnim puškama s harpunom, namenjenim sportskom ribolovu, s kojima su nakon nekoliko minuta krenuli u more.

Očevici tvrde da je osećaj nelagodnosti zbog tamnih torba i kod ostalih kupača bila primetna, a deo njih je čak odlučio i da pokupi stvari i ode kući, piše Slobodna Dalmacija.

Gosti plaže upozorili su i zaposlene u hotelu "Radisona Blu", koji su muškarcima sa puškama potomom objasnili da ribolov nije moguć na uređenoj hotelskoj plaži. Muškarci su potom pokupili svoje puške, vratili ih u torbu, spakovali se i vratili se u hotel.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, burkini je uzrok velike afere koja već danima drma celu Francusku, a sve zbog kontroverzne zabrane tog kupaćeg kostima namenjenog muslimankama koji otkriva lice i vrhove udova.

Uvođenje ove skandalozne odluke, na nekim plažama Azurne obale konzervativni francuski gradonačelnici opravdavaju činjenicom da burkini na plaži izaziva nelagodu zbog sve češćih terorističkih napada koji se povezuju s njihovim sugrađanima muslimanske veroispovesti.

Foto: Profimedia/Abaca Foto: Profimedia/Abaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    30. avgust 2016 | 16:51

    Nazalost radikalni islam se poistovecuje sa terorizmom i nazalost da punim pravom. Ja poznajem na stotine muslimanki iz CG i sve nose kupaci, kratke suknjice itd. Dakle moze se biti muslimanka i da nisi uslovljena tim rigoroznim oblacenjem koje nema nikakvog smisla i logike. Zasto one forsiraju ekstremizam to one najbolje znaju. Nazalost, cini mi se da zele da nas podele po veri.

  • Nira

    30. avgust 2016 | 16:42

    Da poštuju islam one i nebi bile tu na plaži već u svojim odajama. Ovaj im burkini ustvari više otkriva nego pkriva kad onako mokre izađu iz mora a pitaju li se njihovi muževi da li njihove "hanume"gledaju gola muška tjela na plaži!

  • Nica

    30. avgust 2016 | 16:15

    I treba zabraniti nek idu odakle su i dosli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA