≫ 

UBIJEN PORTPAROL ISIS-a: Abu Muhamed Al-Adnani stradao u Alepu (FOTO)

Portparol Islamske države Abu Mohamed Al Adani ubijen je u sirijskom gradu Alepu, saopštila je agencija Amak, koja blisko sarađuje sa džihadistima

  • 19

Kako prenosi RT.com, Al Adani je nastradao u vazdušnom napadu drona.

On je bio jedan od glavnih lidera Islamske države.

Foto: US Department of state Foto: US Department of state

Amak navodi da je Adani, jedan od pripadnika Islamske države sa najdužim stažom, ubijen "dok je nadgledao operacije protiv vojne kampanje u Alepu", preneo je Rojters.

Islamska država drži teritorije u provinciji Alepa ali ne i u samom gradu gde se pobunjenici bore protiv snaga sirijske vlade.

Adnani je Sirijac iz sirijskog grada Idliba, koji se zakleo na vernost "prethodnici IS" Al Kaidi pre više od 10 godina, navodi Institut Brukings i ističe da su jednom uhapsile američke snage u Iraku su ga uhapsile.

On je bio glavni stručnjak za propagandu ekstremističke džihadističke grupe od kada je junu 2014. godine objavio da će ona uspostaviti savremeni kalifat, koji zahvata velike delove teritorije koje je zauzela u Iraku i susednoj Siriji.

Adnani je ranije ove godine pozivao na masovne napade tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana.

On je, takođe, pozivao na napade u zapadnim zeljamama poručujući muslimanima u Francuskoj da povremeno napadaju tu "prljavu" zemlju na bilo koji način da mogu, uključujući gaženje automobilom.

Islamska država je pretrpela niz poraza prethodnih nedelja, među kojima je i onaj u severnoj sirijskoj provinciji Alepo, gde su turske snage i sirijski pobunjenici isterali pripadnike IS iz pograničnog grada Džarablus prošle nedelje.

(Telegraf.rs / izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA