ĐACI PRVACI U NOVOM SADU PAMTIĆE POLAZAK U ŠKOLU PO NEČEM LEPOM: Uručeni pokloni najmlađim školarcima! (FOTO)

Nakon priredbe, predstavljeni su učitelji, formirana odeljenja, a mališani su prvi put seli u đačke klupe

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimirom Jelićem i predstavnicima grupe „Univerexport“ prisustvovao priredbi koju je povodom početka školske godine i prijema prvaka organizovala Osnovna škola „Kosta Trifković“. Svim prvacima u OŠ “Kosta Trifković” uručen je po jedan poklon-paket kompanije „Univerexport“, a isti takvi paketi su obezbeđeni za sve đake koji kreću u prvi razred na teritoriji Novog Sada.

Kompanija UNIVEREKSPORT počela izgradnju DISTRIBUTIVNOG centra: Gradonačelnik Novog Sada položio kamen temeljac

Foto: Novisad.rs Foto: Novisad.rs

- Posebno sam srećan što svake godine ima sve više đaka prvaka koji upisuju škole na teritoriji Grada Novog Sada. Ove godine u školske klupe sešće 3.729 prvaka i to je samo jedan od pokazatelja da naš grad raste i da se razvija. Svim đacima želim da u toku svog školovanja šire drugarstvo i znanje, jer samo svojim radom i zalaganjem stičemo određene pozicije u društvu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević čestitajući svim đacima osnovnih i srednjih škola kao i njihovim učiteljima i nastavnicima početak nove školske godine.

OVAKVA PRODAVNICA SE JOŠ NIJE OTVORILA U BEOGRADU: Morate svojim očima da vidite šta nude u Univerexportu! (FOTO)

- Koristim priliku da se zahvalim kompaniji „Univerexport“ koja je obezbedila pakete za đake prvake i da pozovem i druge kompanije da se uključe u ovakve i slične akcije kako bismo pomogli svima onima kojima je pomoć potrebna. Grad Novi Sad će nastaviti sa podrškom socijalno-ugroženim porodicama finansiranjem besplatne ishrane za đake osnovnih škola. Tu smo partneri sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije kao i sa Sekretarijatom za obrazovanje AP Vojvodine i činimo jednu kariku u lancu podrške roditeljima, đacima i zaposlenima u školama. Najvažnije je da školska godina protekne u dobroj atmosferi, sa što više petica, diploma i pobeda na takmičenjima, i naravno da tako uspešne đake i njihove posvećene profesore nagradimo.

Foto: Novisad.rs Foto: Novisad.rs

Direktor OŠ „Kosta Trifković“ Milan Spasojević je napomenuo da je ove školske godine upisano oko 80 učenika više nego prethodne, te da je ukupno 162 prvaka raspoređeno u šest odeljenja. On je poželeo svim prvaci da im prvi dan u školskim klupama protekne u radosti i da, kako je rekao, hrabro koračaju u novi svet brojeva i slova.

U ime darodavaca, prisutnima se obratila Olivera Ćirković kao predstavnik grupe „Univerexport“ i naglasila da ta kompanija iz godine u godinu svoju pažnju usmerava na zajednička delovanja za opštu dobrobit društva. Poklon paketi obezbeđeni su za svakog đaka prvaka na teritoriji Grada Novog Sada, a u OŠ „Kosta Trifković“ predstavnik kompanije „Univerexport“ Bojan Filipović predao je simboličan ček gradonačelniku Milošu Vučeviću na kome je bio ispisan broj poklon-paketa namenjenih prvacima grada Novog Sada.

Nakon priredbe, predstavljeni su učitelji, formirana odeljenja, a mališani su prvi put seli u đačke klupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA