≫ 

POZNATI TIPUJU U HUMANITARNE SVRHE: Javne ličnosti se odazvale akciji pružanja pomoći socijalno najugroženijima

Dobitak od 300.000 dinara, od prvih osam dobitnih tiketa, donirali smo organizacijama po izboru naših prognozera

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Kompanija Mozzart nastavlja sa sprovođenjem humanitarne akcije pod nazivom „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“, u kojoj tikete sastavljaju novinari i TV voditelji, sportisti i druge poznate ličnosti iz svih sfera našeg društva, a svi dobici se doniraju organizacijama ili pojedincima za koje prognozeri smatraju da im je pomoć najpotrebnija.

Marija Sekulović voditeljka TV Sport Kluba, plivač Čaba Silađi, novinar B92 Saša Ozmo, fudbaler Crvene Zvezde, Slavoljub Srnić, košarkaš Partizana Stefan Birčević, voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a Dušica Spasić i glumci Dragan Mićanović i Lazar Ristovski – prvih je osam prognozera koji su osvojili novčane nagrade koje će otići u humanitarne svrhe.

Prvi dobitni humanitarni tiket sastavila je Marija Sekulović voditeljka TV Sport Kluba. Ona je svoj dobitak namenila dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju KC Srbije.

Nakon Marije, drugi dobitni tiket tipovao je jedan od naših najboljih plivača i predstavnika Srbije na nedavno završenim Olimpijskim igrama Čaba Silađi koji je svoj dobitak namenio organizaciji "Koš za sreću" koja pomaže višečlane, socijalno ugrožene porodice.

Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Saša Ozmo, novinar B92 bio je treći učesnik naše akcije sa dobitnim tiketom. Saša se opredelio da pomogne Fondaciji za pomoć najmlađima "Podrži život".

Ubrzo za Sašom, pogotkom na Mozzart humanitarnom tiketu obradovao nas je i fudbaler Crvene Zvezde, Slavoljub Srnić. Kao i njegov prethodnik, Slavoljub je svoj dobitak poklonio Fondaciji za pomoć najmlađima "Podrži život".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Naš „srebrni“ košarkaš na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Riju Stefan Birčević se pokazao kao odličan prognozer jer je uspeo da sastavi peti dobitni tiket u našoj akciji. On je svoj dobitak donirao porodilištu bolnice u Lazarevcu.

Naredna dva dobitna tiketa desila su se dan za danom, njih su sastavili voditeljka Dušica Spasić i glumac Dragan Mićanović. Dušica je svoj dobitak namenila organizaciji „Život“ (Udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece). Osnivači udruženja „Život“ su porodice čija deca boluju od retkih bolesti i svojim napornim trudom i radom uspeli su i da izađu van okvira naše zemlje i da pomognu i deci sa sličnim problemima u regionu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zahvaljujući glumcu Draganu Mićanoviću i njegovom dobitnom humanitarnom tiketu, bili smo u prilici da obradujemo i mališane u Domu za decu i omladinu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači. Dom „Vera Blagojević“ je još jedna u nizu ustanova za socijalnu zaštitu kojoj je pomoć za dalji rad neophodna.

Legendarni glumac Lazar Ristovski takođe se upisao u društvo onih koji su bez greške tipovali u humanitarne svrhe. On je svoj dobitak namenio za obnovu izgorelog Doma kulture u Ravnom Selu u opštini Vrbas.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na prvih osam dobitnih tiketa dobitak od 300.000 dinara donirali smo organizacijama po izboru naših prognozera.

Kompanija Mozzart se ovde ne zaustavlja, već nastavlja svoju akciju „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ sa željom da pomogne što većem broju socijalno najugroženijih i osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

(Telegraf.rs /PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA