≫ 

PRONAĐEN KOKAIN U FABRICI KOKA KOLE: Sumnja se na trgovinu drogom

Kokain je otkriven u petak u kontejneru jednog snabdevača sokom iz Kostarike, koji je isporučen na lokaciju Coca - Cole u Signesu, severno od Toulona

  • 10

Koka-Kola je možda isključila kokain iz svog gaziranog pića pre gotovo jednog veka ali je ogromna količina kokaina je pronađena u fabrici Coca - Cole na jugu Francuske - navodi lokalni list. Policija je već otpočela detaljnu istragu

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koje su jedine dve zemlje na svetu u kojima ne možete da kupite Koka-kolu?

Poznato je da je zaplenjeno oko 370 kg kokaina. Kancelarija državnog tužioca u Marseju ističe da je ulična vrednost zaplenjene droge gotovo 50 miliona eura.

Kokain je otkriven u petak u kontejneru jednog snabdevača sokom iz Kostarike, koji je isporučen na lokaciju Coca - Cole u Signesu, severno od Toulona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Direktor fabrike Žan - Denis Malgras ističe da je šokiran ovakvim razvojem događaja i da celokupan slučaj jedno "vrlo ružno iznanađenje". 

Istraga je do sada pokazala da nijedan od zaposlenih Coca - Cole nije svesno upleten u isporuku droge.

Ova multinacionalna kompanija je poznata po proizvodnji popularnog pića koje nosi njeno ime.

Coca-Cola je prvobitno patentirana kao lek i sadržavala je male doze kokaina kao stimulansa, do početka 1920-ih.

(Telegraf.rs/Izvor: 24 sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile zemljoradnja

    31. avgust 2016 | 20:50

    pa to je sirovina,kao da su pronašli brašno u pekari

  • Nikola

    31. avgust 2016 | 20:28

    Što se tiče tog famoznog dodavanja kokaina u prvu koka-kolu, i sada postoje države gde je poželjno uzimati male doze jer to zaista može doprineti smirenosti i samopouzdanju. Ne kažem da je zdravo uzimati veće količine i stalno, ali ako se uzima ponekad može nam smiriti nerve i poboljšati psihu. U današnjoj koka-koli nema ni trunke takvih supstanci ali svakako da ima supstanci koje utiču da nam se pije još, da se osećamo dobro iako bi trebalo da nam se vrti u glavi od toliko šećera itd. Koka-kola je ionako reklamirana kao piće koje se pije ponekad, za ručkom, sa simpatijom itd. Male količine ponekad nisu štetne. Postoji poslovica - sve može da bude otrov, zavisi samo od toga koja količina se uzima.

  • ...i td

    31. avgust 2016 | 20:27

    Pa zato se i zove Koka-kola,sta je tu sporno...i td

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA