≫ 

AGENT ČEDO ČOLOVIĆ UHAPŠEN DOK JE BEŽAO U HRVATSKU: Otkriven identitet osumnjičenog za špijunažu

Uhapšeni je optužen je da je "godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda i da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine", kao i da je "uhapšen dok je bežao u Hrvatsku"

  • 52

Zagrebački "Večernji list" piše, "na osnovu saznanja iz Beograda", da je hrvatski špijun kojeg su operativci srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili danas u Beogradu identifikovan kao 57-godišnji Čedo Čolović, oficir u penziji Republike Srpske.

TUŽILAŠTVO POTVRDILO: Uhapšen osumnjičeni za špijunažu

Hrvatski dnevnik tvrdi da je uhapšeni optužen je da je "godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda i da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine", kao i da je "uhapšen dok je bežao u Hrvatsku".

U saradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i BIA danas je lišeno slobode jedno lice zbog postojanja sumnje da je izvršio kriično delo špijunaže, saopšteno je večeras iz Višeg javnog tužilaštva.

BIA uhapsila hrvatskog špijuna u Beogradu, očekuje se obraćanje najviših državnih zvaničnika!

Kako se navodi u saopštenju, radi se o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koji je do 1990. godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Osumnjičenom je za navedeno krivično delo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja. Tužilaštvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Srbije, a sve u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obeležja ovog krivičnog dela u okviru svojih zakonskih ovlašćenja.

BIVŠI SRPSKI AGENT OČEKUJE NOVA HAPŠENJA: "Upravo je počeo ŠPIJUNSKI RAT na Balkanu"

Nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena, dodaje se u saopštenju.

Evo kako su HRVATSKI MEDIJI izveštavali o hapšenju špijuna u Beogradu

Beogradski mediji ranije su javili da je uhapšena osoba hrvatski obaveštajac.

(Telegraf.rs/Tanjug/ Izvor: vecernjilist.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peacemaker

    3. septembar 2016 | 00:44

    Ja bi kako i Tito! Poslati ga u "Kinšasu"

  • Jole

    3. septembar 2016 | 00:30

    Počela je druga epizoda Balkanskog špijuna 2

  • Maverick

    3. septembar 2016 | 00:47

    E moj Čedo,prodao si se usrašama.Kakav si ti oficir kada neznaš za parolu-BOLJE GROB NEGO ROB!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA