≫ 

PRONAĐENE LJUDSKE LOBANJE I KOSTI U PEĆINI "LOBANJA": Da li je otkrivena masovna grobnica u Makedoniji?

Nakon anonimne dojave da u pećini ima ljudskih lobanja i kostiju, Osnovno javno tužilaštvo iz Gostivara je naredilo da se proveri pećina "Lobanja", podignu kosti iz nje, a da sama pećina bude pod stalnim nadzorom sve do povlačenja naredbe

  • 2

U pećini pod jezivim nazivom "Lobanja", smeštenoj između makedonskih sela Tajmište i Bačišta blizu Kičeva, na zapadu zemlje, iznad Bačiške reke, pronađene su ljudske lobanje i kosti, a policija i forenzičari treba da odgovore koliko su stare, čije su i da li se možda radi o masovnoj grobnici.

Nakon anonimne dojave da u pećini ima ljudskih lobanja i kostiju, Osnovno javno tužilaštvo iz Gostivara je naredilo da se proveri pećina "Lobanja", podignu kosti iz nje, a da sama pećina bude pod stalnim nadzorom sve do povlačenja naredbe.

TURISTI SU UŠLI U KUĆICU DA KUPE MAGNETE: Ali čim su zakoračili, prebledeli su od STRAHA (FOTO)

- Nakon dobijanja operativnih saznanja od strane Policijske stanice iz Kičeva, tokom jučerašnjeg dana tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva u Gostivaru, u pratnji načelnika odeljenja krim-tehnike iz Skoplja, Ohrida i Kičeva, kao i policijskih službenika iz Kičeva izašli su na uviđaj, saopštili su iz Tužilaštva u Gostivaru.

Precizirano je da je uviđaj trajao do večernjih sati, a zbog toga što je pao mrak, biće nastavljen narednog dana. Tokom uviđaja su bili prisutni i predstavnici Instituta za sudsku medicinu, kriminalistiku i medicinsku deontologiju, kao i predstavnici specijalne jedinice za potrage Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

LOBANJA USISAVA CRNU TEČNOST: Pogledajte kako je to uopšte moguće (VIDEO)

- U pećini, koja ima nekoliko krakova, pronađen je i podignut neutvrđen broj ljudskih lobanja i kostiju. Istraga se nastavlja i narednih dana, a pećina će po naredbi javog tužioca biti neprekidno obezbeđivana sve do opoziva naredbe, stoji u saopštenju Tužilaštva u Gostivaru.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arsen

    4. septembar 2016 | 00:00

    Pa.zasto bi se zvala lobanja sigurmo ne bez razloga Bez sumnje tu su ubijane zrtve komunistickog terora

  • Pop

    5. septembar 2016 | 12:33

    Ne bih se iznenadio da istraga dovede tragove do siptara sa kosova,makedonije..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA