Izlazne ankete: Poraz Angele Merkel, uspeh nacionalista

Prema izlaznim anketama televizija ARD i ZDF, SPD osvojio je oko 30 odsto glasova, AfD 21 procenat, a CDU 19 odsto, što je najgori rezultat demohrišćana u pokrajini u kojoj se nalazi izborna jedinica same kancelarke Merkel

  • 8

Demohrišćani (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel doživeli su neuspeh na današnjim izborima u pokrajini Meklenburg-Zapadna Pomeranija, osvojivši tek treće mesto, pokazuju izlazne ankete.

NAPADAČ IZ BiH U DANSKOJ: Nema dokaza da je napad naredila Islamska država

Najbolji rezultat ostvarile su socijaldemokrate (SPD), a drugo mesto antiimigracione Alternative za Nemačku (AfD) predstavlja veliki uspeh ove partije, koja prvi put učestvuje na izborima.

U stravičnoj eksploziji u Jemenu poginulo šest vojnika

Prema izlaznim anketama televizija ARD i ZDF, SPD osvojio je oko 30 odsto glasova, AfD 21 procenat, a CDU 19 odsto, što je najgori rezultat demohrišćana u pokrajini u kojoj se nalazi izborna jedinica same kancelarke Merkel.

PARIZ NA NOGAMA: Demonstracije zbog rasizma prema Azijatima (FOTO)

Partija Levice je, prema izlaznim anketama, dobila oko 12 odsto, a Zeleni pet odsto, prenosi AFP.

Mej: Britaniju očekuju teška ekonomska vremena

Sve stranke osim AfD, koja prvi put učestvuje na izborima u ovoj pokrajini, osvojile su manje nego ranije.

Francuski predsednik za globalizaciju, ali regulisanu

Današnji regionalni izbori smatraju se ključnim pokazateljem raspoloženja građana pre nemačkih parlamentarnih izbora 2017. godine.

(Tečegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. septembar 2016 | 20:55

    NI U SNU SE NETREBA RADOVATI PORAZU ENDZI -POSLE NJE DOLAZE NACIONALISTI-NEONACISTI I SVE KAO ZBOG MIGRANTSKE KRIZE STO JE SAMO IZGOVOR!!!! NE ISTINA JE FASIZAM JE OPET U EVROPI TU I ISTORIJA SE PONAVLJA!!!30HILJADA SVETSKIH FIRMI JE U VLASNISTVU NACISTA!!!!!

  • Crni

    4. septembar 2016 | 21:18

    Sama je kriva -sto je prima ove parazite migrancke.. Sta oni dobro donose Evropi? Sta dobija Evropa od njih? Samo terorizam!

  • Miki

    4. septembar 2016 | 20:27

    Eto, a neki su za ovu zenu koja je savest Evrope I pomaze unesrecene vise od svih, tvrdili da je firer. Sada cemo videti ko je firer, a ko nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA