Uhapšeni Čedo Čolović prvo negirao da je HRVATSKI ŠPIJUN, a onda ga je ovo ODALO!

Čolović je prvo negirao bilo kakvu umešanost u ovu, kao je tvrdio sam, špijunski aferu, međutim, odao se tokom ispitivanja o kasarnama i vojnim aktivnostima u blizini granice sa Hrvatskom

  • 9

Uhapšeni hrvatski špijun Čedo Čolović spreman je da prizna krivicu i da otkrije koje je podatke sakupljao i kome ih je prosleđivao, tvrdi dobro obavešteni izvor blizak istrazi beogradskim medijima.

AGENT ČEDO NIJE JEDINI ŠPIJUN U SRBIJI: U našoj zemlji deluje više od 200 OBAVEŠTAJACA, tvrde stručnjaci

Na saslušanju pred višim tužiocem u Beogradu on je navodno prvo negirao bilo kakvu umešanost u ovu, kao je tvrdio sam, špijunski aferu. Međutim, odao se tokom ispitivanja o kasarnama i vojnim aktivnostima u blizini granice sa Hrvatskom.

BIVŠI DIREKTOR VBA: U Srbiji nije otkriven samo jedan špijun, već cela mreža

- Tada je ipak priznao da je određene informacije prikupljao iz "radoznalosti" i da ih je možda nesmotreno prosleđivao u razgovorima s ljudima koje je poznavao. Tvrdio je da nije bio svestan da će one biti zloupotrebljene - rekao je ovaj izvor za Kurir, tvrdeći da je Čolović priznao svoju umešanost u ovaj slučaj, suočen sa visokom zatvorskom kaznom koja mu preti.

"OVO JE VRLO NEOBIČNO PONAŠANJE SRBIJE": Kolinda o hapšenju osumnjičenog za špijunažu

Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography

Pretpostavlja se da bi Čolović mogao mnogo da pomogne u razotrivanju čitave mreže onih koji vojne i druge važne strateške informacije odaju hrvatskoj službi.

HRVATSKA AGENCIJA O UHAPŠENOM AGENTU: Špijun "Srbin iz Drniša", vrbovan zbog optužnice?

Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog za špijunažu,a  zbog bekstva i potencijalnog uticanja na svedoke mu je određen pritvor. Agenti BIA su ga nakon saslušanja odveli na nepoznatu lokaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    5. septembar 2016 | 09:36

    Ilia, nije sto si mi brat ali nas nisu tako dobro ispitivali!

  • ATIMUS

    5. septembar 2016 | 13:30

    I dobice par godinica penzija srpska mu ostaje stanovi kuce ...a i ostaju mu pozamasne spijunske parice od hrvata ......kada izadje iz zatvora nosi nekoj izdavackoj kuci napisanu knjigu ....izgleda njemu upala sekira u med

  • patriota

    5. septembar 2016 | 12:12

    Eeee da je ziv Bata Stojkovic. Dajte ga Balkanskom spijunu , da vidite kako sve peva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA