DEVOJČICA (4) DOZIVA MRTVE RODITELJE: Rodbina preuzela tela Đorđija i Nine koji su poginuli kod Zvornika

- Detetovo zdravstveno stanje je stabilno, svesno je i komunikativno. Nalazi se pod stalnim nadzorom lekara, kako bi bili sigurni da je dobro - kažu u bolnici

  • 3

Četvorogodišnja devojčica A. P.,  čiji su otac Đorđije (31), lekar iz Beograda, i majka Nina Petrović (36) nastradali su u nedelju u teškoj saobraćnoj nesreći kod Zvornika, čim se probudila iz anestezije, tražila je roditelje i pitala lekare za njih.

OVO SU NINA I ĐORĐIJE KOJI SU POGINULI U STRAVIČNOJ NESREĆI KOD ZVORNIKA: Njihova ćerka (4) i dalje u teškom stanju (FOTO)

Devojčice se uspešno oporavlja posle operacije, koja je obavljena u Tuzli.

- Njeno zdravstveno stanje je stabilno , svesna je i komunikativna. Nalazi se pod stalnim nadzorom lekara, kako bi bili sigurni da je dobro - saopštili su iz bolnice.

Posle direktnog sudara "škode fabije", u kojoj je bila tročlana porodica, sa kamionom "mercedes" vatrogasci su iz smrskanog automobila izvukli devojčicu, koja je posle ukazane prve pomoći u Domo zdravlja u Milićima odmah prebačena u Opštu bolnicu u Zvorniku. Ubrzo posle toga je uz medicinsku pratnju upućena na UKC Tuzla, gde  je i operisano. Kako prenose mediji iz Republike Srpske, nesreća se dogodila na maguistralnom putu Milići - Zvornik, u mestu Vukšić polje, kada je "škoda" iz još neutvrđenih razlofa prešla u suprotnu traku i zakucala se u kamion. Od siline udaraca automobil je bukvalno zgužvan zbog čega je vatrogascima trebalo oko dva sata da izvuku nastradale.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Prema nezvaničnim saznanjima, automobil je vozila devojčicina majka, Nina Petrović, i ne isključuje se mogućnost da se nesreća dogodila prilikom alergijskog napada.

- Ima indicija da je usled napada nehotice okrenula volan i tako prešla u suprotnu traku. Očekuj se da će se posle rezultata obdukcije i izveštaja policije biti jasniiji uzroci teške tragedije - navode izvori bliski istrazi.

Rođaci Petrovića kažu da su lekar i njegova supruga uoči tragedije došli po ćerku u Čajniče.

- Devojčica je bila kod Đorđijinih rođaka skoro celo leto. U subotu su došli da je vode nazad u Beograd. Ovo je velika tragedija za sve, Uradićemo sve samo da naš anđeo nastavi da živi normalno. Koliko znamo, lekari su je reanimirali i ima brojne prelome. Pola rodbine juri oko nje, a druga polovina se bavi organizacijom sahrane - kaže rođak Petrovića za Alo!

Foto: Facebook/Djordjije Petrovic Foto: Facebook/Djordjije Petrovic

Prema njegovim rečima, Đorđije i Nina su živeli na Čukarici.

STRAVIČAN UDES KOD ZVORNIKA: Muž i žena iz Beograda poginuli, devojčica (4) teško povređena

- Bili su sami u stanu, a nedaleko od njih živi i njihova bliska rođaka. Devojčica i petogodišnji sin te rođake idu u isti vrtić i vrlo su bliski. Đorđije i Nina su bili veoma vezani za ovu rođaku. Ona još ne može da se oporavi od šoka koji je doživela kada su joj saopštili tragičnu vest - navodi rođak iz Čajniča.

Kako Alo! saznaje, Đorđije je radio kao lekar u Domu zdravlja u ulici Goce Delčeva, na Novom Beogradu. Njegove kolege su juče bile u šoku  a o Đorđiju su samo imali reči hvale. Pognutih glava, sa suzama u očima, odbijali su da pričaju. Pacijenti su govorili samo pohvalno o njemu.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

- Bio je divan lekar! Cela moja porodica se kod njega lečila. Bio je pozitivan i uvek nasmejan. Nažalost, divni i mladi ljudi stradaju - rekao je jedan njegov pacijent za Alo!

Njegova supruga Nina radila je na Mašinskom fakultetu u Beogadu.

- Zar Nina tako da strada?! Znate li vi kakva je to žena? Uspešna, kulturna, odmerena! Nedelju dana pre tragedije bila je na službenom putovanju i bez problema je vozila automobil. Stalno je pričala o suprugu i ćerki. Znam da se mučila sa alergijom, ali nije pila lekove. Izbegavala je tablete, jer je planirala još jedno dete - rekla je njena prijateljica za Alo!

Rođaci nastradalih juče su preuzeli tela.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA