ONI SU NAŠA DIKA I PONOS: 10. septembra promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Na svečanosti će najboljima u rangu biti uručene sablje, dok će najuspešnijim kadetima vida Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane biti uručeni pištolji sa posvetom

  • 2

U prve oficirske činove ove godine biće promovisano 158 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i 26 iz druge klase Medicinskog fakulteta VMA, dok će se u čin potporučnika unaprediti i jedan kadet iz Angole, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Svečanost će biti održana 10. septembra ispred Doma Narodne skupštine sa početkom u 11 časova.

PUTIN SRBIJI ŠALJE NAJMOĆNIJE ORUŽJE DANAŠNJICE: Srpski oficiri će ići na obuku u RUSIJU!

Na svečanosti će najboljima u rangu biti uručene sablje, dok će najuspešnijim kadetima vida Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane biti uručeni pištolji sa posvetom.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA biće dodeljeni paradni bodeži.

Osim svečanog defilea, programom svečanosti predviđeni su naleti vazduhoplova Vojske Srbije.

Inače, najbolji kadeti 137. klase Vojne akademije su Lazar Stojnić (prvi u rangu) Jelena Nikolić (druga u rangu) i Emilija Pešić (treća u rangu).

Prvi u rangu po vidovima su Stefan Radonjić (u vidu Kopnena vojska), Aleksandar Stevanović (u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana)

Najbolji na Medicinskom fakultetu VMA su Nemanja Jaćimović, Jadranka Zarić, Jelena Katić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA