≫ 

DIPLOMATSKA UVREDA? Holandski parlamentarac odbio da se rukuje sa Netanjahuom (FOTO) (VIDEO)

- Videli smo ponovo još jedan jasan primer ko želi mir, a ko ga ne želi. Nastaviću da svuda u svetu ponosno predstavljam stavove Izraela i ojačaću naš međunarodni položaj - poručio je Netanjahu pošto je njegov avion poleteo iz Holandije

  • 11

Jedan član Parlamenta Holandije odbio je danas da se rukuje s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom tokom njegove zvanične posete Holandiji, javljaju izraelski mediji uz ocenu da se radi o diplomatskoj uvredi.

LEGITIMNA META: Islamska država pozvala na napad na britanskog cvećara

Netanjahu se tokom posete sastao s članovima Odbora Parlamenta za spoljne poslove i pružio ruku poslaniku Tunahanu Kuzou, ali on nije uzvratio gest, i to pred kamerama.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Kuzo, poreklom iz Turske, kasnije je objavio na Fejsbuku da je odbio rukovanje u znak protesta protiv rata u pojasu Gaze od pre dve godine. On je napisao da je tada ulicama Gaze tekla krv dece i da "nije pristojno rukovati se" s Netanjahuom, a apelovao je na oslobođenje Palestine. Izraelski međi su objavili snimke pokušaja rukovanja i fotografiju Kuzoa na jednom mitingu podrške Palestincima.

Netanjahu mu je odgovorio video porukom.

POPLAVE NAPRAVILE HAOS U GRČKOJ: U oblastima Soluna i Peloponeza proglašeno vanredno stanje

- Videli smo ponovo još jedan jasan primer ko želi mir, a ko ga ne želi. Nastaviću da svuda u svetu ponosno predstavljam stavove Izraela i ojačaću naš međunarodni položaj -  poručio je Netanjahu pošto je njegov avion poleteo iz Holandije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    8. septembar 2016 | 07:15

    Holandija je poznata po nehumanim stavovima koje smo i mi osetili zato treba precizirati pravila ponašanja svih A posebno osoba na visokim položajima Sramota za Holandiju

  • Realan

    8. septembar 2016 | 07:18

    Ti zelis mir??!! Kakav li je to mir ja se pitam ... Uostalom vase mirotvorske namere ce nas i dovesti do propasti, ne vas Jevreje, vec ceo svet, tako je vec predskazano ... Procitajte malo o postulatima judaizma, za njih svi oni koji nisu Jevreji imaju status zivotinje, i oni duboko veruju da kad im se pojavi njihov Mesija, svi ce biti robovi Jevrejima. Strasno ...

  • Zbunjeni

    8. septembar 2016 | 08:26

    Sramota za Holandiju.Jedan musliman podrzava svoju bracu sta god oni radili.Prvo bi trebao uputiti izvinjenje svima kojima je islam uciniozlo a to je pola planete.Islam ce napraviti velike probleme.Mnogo je to poremecennarod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA