≫ 

SASTANAK VUČEVIĆA I ČADEŽA: Novi Sad i Privredna komora Srbije pospešuju dalju saradnju

Veoma je važno da se sve regionalne komore usklade sa Privrednom komorom Srbije kako bi se pružala prava usluga na terenu i na dobrom smo putu da uskladimo politike, usluge i proizvode

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom gde su razgovarali o modalitetima dalje saradnje.

 

Sastanak delegacije Grada Novog Sada sa predsednikom Pokrajinske vlade

 

- Ovo je samo nastavak komunikacije Grada i Privredne komore Srbije, a razgovarali smo o više tema koje su važne, kako za Privrednu komoru Srbije, tako i za Grad Novi Sad kao jedinicu lokalne samouprave. Gospodin Čadež nas je informisao o procesima i promenama koje su neophodne u komorskom sistemu, kako na nivou gradova, tako i regije, a sve u skladu sa funkcionisanjem Privredne komore na nacionalnom nivou. Mi smo njega izvestili u vezi sa investicijama u Novom Sadu, pre svega o kompanijama „Delphi“ i „Lear“, a razgovarali smo i o korpusu pitanja iz IT sektora koji je u ekspanziji na nivou države, a posebno u našem gradu. Ono što uliva nadu i daje snagu da nastavimo zajedničku borbu za poboljšanje uslova poslovnog ambijenta, jeste činjenica da je gospodin Čadež više nego dobro informisan o svim pitanjima i problemima o kojima smo razgovarali, kao i to da su u poslednje vreme brojni koraci već preduzeti na nacionalnom nivou. Mi želimo da, uz poštovanje visoko-intenzivne i produktivne grane privrede, kao što je automobilska industrija, ne zapostavimo druge, kao što je IT sektor, odnosno da sa obe strane nivelišemo naše privredne kapacitete – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da Privredna komora Srbije ima svu podršku Grada Novog Sada i da je sa njom na istom zadatku.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je posebno zadovoljan kada razgovara sa gradonačelnicima kod kojih se uočava spremnost da stvarno „čuju“ privredu.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

- Meni je bilo važno da prenesem Gradu Novom Sadu informacije o procesima koji su u toku kada je reč o reformi, do sada prilično rastrojenog, komorskog sistema. Veoma je važno da se sve regionalne komore usklade sa Privrednom komorom Srbije kako bi se pružala prava usluga na terenu. Na veoma smo dobrom putu da uskladimo politike, usluge i proizvode, a cilj je da budemo servis privredi koja posluje u ovom ili u drugim gradovima i da štitimo njihove interese. Od gradova očekujemo da uzmu u obzir ono što privredi zaista treba prilikom kreiranja svojih regulativnih propisa, politika i zakonodavstva – rekao je Marko Čadež koji je najavio da će poseban fokus u budućnosti biti na ulaganju u dodatne module obrazovanja IT stručnjaka, jer je to oblast koja se najviše razvija i koja nudi najveći broj novih radnih mesta.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA