IMA NADE ZA JEDAN OD SIMBOLA BEOGRADA: Do kraja meseca konkretne mere za bolje poslovanje "Sava centra"

"Sava centar" jedan je od simbola Beograda i ima veliku međunarodnu reputaciju, ali je sa druge strane u jako teškom stanju. Ovaj kompleks je u eksploataciji već 40 godina, a da nije doživeo nijednu veću sanaciju

  • 0

Predsednik Nadzornog odbora „Sava centra” Nemanja Đukić rekao je da će komisija, čiji je zadatak predlaganje održivih mera za poslovanje tog preduzeća, a koja je formirana na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, do kraja meseca da izaći sa konkretnim merama za bolje poslovanje ovog preduzeća.

PLANIRATE DA ODETE IZ SRBIJE? Evo kako do LEGALNOG posla u Nemačkoj

– Ova odluka je od velike važnosti jer je „Sava centar” jedan od simbola Beograda i ima veliku međunarodnu reputaciju, ali je sa druge strane u jako teškom stanju. Ovaj kompleks je u eksploataciji već 40 godina, a da nije doživeo nijednu veću sanaciju. Verujem da će komisija dobro uraditi svoj deo posla i da će predložiti dobre, održive mere. To je važan korak ka tome da ovo preduzeće najzad stane na noge – istakao je Đukić.

Fiskalni savet poručuje: Povećanje plata i penzija tek 2018. godine

On je rekao da će komisija doneti mere čiji je zadatak da štiti interes grada, a to podrazumeva zaštitu interesa zaposlenih, kontinuitet u pogledu održavanja prioritetnih manifestacija za Grad Beograd, sanaciju i rekonstrukciju samog objekta, kao i povećavanje prihoda od kongresnog turizma.

– Kolektiv ovog preduzeća ima veliko znanje i iskustvo, i mere će prvenstveno biti usmerene na to da se zaštiti njihov interes. Drugi cilj nam je da se očuva prvenstvena namena preduzeća, kada je reč o održavanju važnih kulturnih manifestacija za Grad Beograd i njegove građane, kao što su „Fest”, „Bemus”, „Bitef”... Naravno, krajnji cilj je rekonstrukcija samog objekta koji je procenjen na 80 miliona evra i njegov povratak na mapu organizatora velikih međunarodnih skupova – istakao je Nemanja Đukić.

MINIMALAC ĆE IPAK BITI VEĆI OD OČEKIVANOG: Evo koliko će TAČNO iznositi!

On je dodao da bi najveći prihodi „Sava centra” trebalo da budu od kongresnog turizma, ali da se velike međunarodne manifestacije sve češće ne održavaju u tom objektu.

– Upravo zbog lošeg stanja u kome se nalazi, međunarodni skupovi visokog profila koji su se održavali u prethodnom periodu u Beogradu nisu organizovani u „Sava centru“ već u „Kombank areni”. Prihodi od kongresnog turizma u prvoj polovini ove godine su bili samo sedam miliona dinara, dakle ono što bi trebalo da je osnovna delatnost, nije dovoljno razvijeno. Ne smemo da dozvolimo da ovaj veliki kompleks nastavi da se polako gasi – rekao je Nemanja Đukić i dodao da je 2015. godinu „Sava centar” završio sa gubitkom od 149 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA