≫ 

NOVI NAPAD VANDALA: Podmetnut požar u hramu Hrista Spasa u Prištini (FOTO)

Episkop raško-prizrenski Teodosije najoštrije je osudio ovaj incident ukazavši da je on posledica odbijanja kosovskih vlasti i policije da postave stalnu zaštitu pred hramom Hrista Spasa

  • 18

Nepoznata lica su danas provalila u još nedovršeni hram Hrista Spasa u centru Prištine i podmetnula požar, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske. Prištinski paroh jerej Saša Mitrović utvrdio je da je na metalnim vratima prerezana jedna šipka što je vandalima omogućilo da uđu u hram i podmetnu vatru.

Episkop raško-prizrenski Teodosije najoštrije je osudio ovaj incident ukazavši da je on posledica odbijanja kosovskih vlasti i policije da postave stalnu zaštitu pred hramom Hrista Spasa, koji je više puta do sada bio izložen provalama i skrnavljenju.

Počinju iskopavanja oko SRPSKE CRKVE za koju Albanci tvrde da je MASOVNA GROBNICA!

- Podmetanje vatre u objektu koji pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi u centru Prištine, nažalost, pokazuje da naši crkveni objekti nisu adekvatno zaštićeni na Kosovu i Metohiji. Već dva puta smo postavljali nova metalna vrata na nedovršenom hramu Hrista Spasa i oba puta imali smo provale, a ovom prilikom i podmetanje vatre - rekao je Teodosije.

On je dodao da su se dva puta do sada zvanično obraćali kosovskom ministru unutrašnjih poslova kako bi se pred hramom postavio stalni policijski punkt i oba puta su ostali bez odgovora.

SRPSKA SVETINJA PONOVO NA UDARU ALBANACA: Peli se na hram u Prištini iz rekreacije (VIDEO)

Ovakvo neodgovorno ponašanje, nanosi štetu svima na Kosovu i Metohiji i ne doprinosi izgradnji poverenja, ukazao je Teodosije.

Eparhija raško-prizrenska obavestiće o ovom incidentu i međunarodne predstavnike na Kosovu i Metohiji.

URINIRALI PO SRPSKOM HRAMU U PRIŠTINI: Divljačko ponašanje albanskih demonstranata! (VIDEO)

O podmetanju vatre u nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini javio je i otac Sava Janjić.

"Nepoznata lica provalila su u nedovršeni srpski pravoslavni hram Hrista Spasa u centru Prištine i podmetnula vatru", napisao je otac Sava Janjić na svom tviter nalogu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. septembar 2016 | 23:44

    Počinioci verovatno neće biti pronađeni, ali se od Boga ne mogu sakriti. Zna se kako su prošli svi koji su rušili i palili svetinje.

  • posmatrac

    9. septembar 2016 | 23:36

    Stoka , ne kulturna.......

  • Nenad ns

    10. septembar 2016 | 03:45

    Ajde sad vucicu,kao ameri nas sto stiskaju za dzamiju u bg tako I ti sad svetu ovo prenesi.mada I nije to bas neki svet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA