Pupovac: Čekamo konačne rezultate a zatim odlučujemo da li idemo sa nekom strankom u koaliciju

Za predizborne izjave predsedničkog kandidata Milanovića uvredljive po Srbiju, Pupovac je rekao da je to nešto "što nisu očekivali"

  • 0

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da će tek nakon objavljivanja konačnih rezultata odlučiti da li će sa nekom strankom ući u koaliciju, rekavši da za to postoje dva glavna uslova.

PUPOVAC TRAŽI IZVINJENJE: "Milanović me je zvao ali nas je to još više udaljilo"

- Mi smo u proteklih 4 do 5 godina izgubili mnogo vremena zbog nacionalističke atmosfere. Ovaj put će naš izbor biti pragmatičan u interesu naroda koi predstavljamo u Hrvatskoj - rekao je Pupovac u izjavi neposredno po zatvaranju biračkih mesta.

Na pitanje novinara šta će tražiti da bi ušao u neku koaliciju, Pupovac je rekao da za to postoje dva "glavna uslova".

- Prvi uslov je da u Hrvatskoj zavlada normalno stanje u odnosu sa susedima a drugo da mi, i predstavnici drugih manjina, učestvujemo u donošenju odluka i da tako učestvujemo u rešavanju problema sa kojima se suočavaju naši sunarodnici - rekao je Pupovac napominjući da su se sa promenama u HDZ stekli uslovi za normalno stanje.

Za predizborne izjave predsedničkog kandidata Milanovića uvredljive po Srbiju, Pupovac je rekao da je to nešto "što nisu očekivali".

- To nismo očekivali, nije prirodno i jako je zakomplikovalo odnose između nas i SDP-a. Verujemo da će Hrvatska nakon izbora ući u normalno stanje i formirati vladu koja će biti pragmatična i, za promenu, usmerena ka budućnosti - istakao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA