Gej aktivista Predrag Azdejković najstrašnije prozvao organizatore PARADE PONOSA!

Naveo je da se Parada ponosa organizuje već godinama, a da je sve isto

  • 15

Gej aktivista Predrag Azdejković na otvaranju Nedelje ponosa izrazio je duboko nezadovoljstvo samih LGBT osoba radom organizatora Parade ponosa i rezultatima koje ostvaruju.

LJUBAV MENJA SVET: Počinje Nedelja ponosa 2016!

- Želeli smo da iskažemo naše nezadovoljstvo jer su LGBT aktivisti koji organizuju Paradu ponosa počeli da se ponašaju kao naši političari, da totalno ignorišu zajednicu za čija se prava bore - rekao je Azdejković novinarima posle otvaranja Nedelje ponosa u beogradskom Mikser hausu.

RAT GEJEVA OKO MINISTARKE BRNABIĆ: Da li će ova žena ZAISTA popraviti položaj LGBT osoba u Srbiji?

Kako je naveo, interesantno je da je jedan od organizatora Nedelje ponosa Boban Stojanović uspeo da blokira sve LGBT osobe koje su kritikovale njegov rad na fejsbuku, te da "on živi sad u jednom balonu, gde je sve super što on radi jer kritika više ne stiže do njega".

- Moramo da upadamo na njihovu konferenciju i da im stavljamo do znanja da ne dave Prajd, da postoji ogromno nezadovoljstvo samih LGBT osoba za posao koji oni rade i rezultate koje ostvaruju - kaže Azdejković.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Naveo je da se Parada ponosa organizuje već godinama, a da je sve isto jer "ćemo i ove godine imati policiajce i slobodu unutar policijskog obezbeđenja što nije nikakav napredak".

Interesantno je, kaže, da je konferencija organizatora Prajda počela zahvalnicom zbog brojnosti okupljenih.

- Kada pogledate te ljude, to su sve ambasadori, njihovi asistenti, prevodioci i telohranitelji, tu LGBT populacije nema, jer ona ne može ni da stigne do ovog mesta i to je problem koji moramo da rešavamo - smatra Azdejković.

Navodi da je Gej lezbejski info centar u junu ove godine učestvovao na Prajdu, za koji kaže da je prošao bez ikakavih problema i bez prisustva hiljada policajaca, "jer je postojala potreba zajednice da nema čitavu frku koji ovaj Prajd ima", te da se ne planira ponovno okupljanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan CZV

    12. septembar 2016 | 17:37

    Dobro, ako se vec zale da nema napretka, i da je opet murija tu, onda ih pustite bez policajaca.. :D

  • Zabranjeni istok!

    12. septembar 2016 | 16:09

    Zasto manjina izaziva vecinu? Daje narodu referendum da se raspise jesu za ovo/ove/ova pa da se vidi.

  • Realna

    12. septembar 2016 | 16:48

    Zar je i kod njih ponos na prodaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA