NEMCI ISMEVAJU ERDOGANA: Zbog ove naslovne strane, turski predsednik je potpuno pobesneo (FOTO)

Na naslovnici je fotografija Erdogana, hladnog izraza lica sa sunčanim naočarima, a u pozadini je fotomontaža s dva minareta istanbulske džamije pretvorenim u rakete u trenutku lansiranja

  • 3

Turska je u sredu oštro kritikovala nemački časopis "Der Spiegel" zbog toga što je predsednika Redžepa Erdogana prikazao kao diktatora, u prilogu posvećenom toj zemlji za vreme njegovog mandata.

KRIZA U SIRIJI: Putin i Erdogan razgovarali telefonom o rešenju problema

Prilog posvećen Turskoj izašao je u utorak s naslovnicom na kojoj je pisalo "Zemlja koja gubi svoju slobodu", a Erdogan je u njemu prikazan kao diktator.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju za javnost poručilo je da taj prilog odražava "stanje duha izopačeno i puno predrasuda" u odnosu prema Turskoj.

Na naslovnici je fotografija Erdogana, hladnog izraza lica sa sunčanim naočarima, a u pozadini je fotomontaža s dva minareta istanbulske džamije pretvorenim u rakete u trenutku lansiranja.

Tursko ministarstvo je preko svog portparola ocenilo naslovnicu "izuzetno provokativnom", utoliko pre što je objavljena u vreme kada Turska slavi muslimanski praznik Kurban-bajram.

On je rekao da Der Spiegel želi dati "lošu sliku ne samo Turske nego islama".

Špigelovi napisi o Turskoj su i pre davali povoda za više sporova s turskim vlastima, a novinar lista u Istanbulu je nedavno morao napustiti zemlju jer mu nije produžena akreditacija.

(Telegraf.rs / Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Behar

    16. septembar 2016 | 09:17

    Svi pokušaji zapada da destabilizuju Tursku bezuspešni.Jednostavno Turska je gigant po resursima.Posebna priča je njihov turizam.Naravno tu je i MMF koji ne može da radi šta mu volja i tako žive na nesreći propalih ekonomija koje gura u još veće ekonomsko ropstvo. To najbolje osećamo mi u našim državicama.Zato napred Turska sa Gos.Erdoganom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA