ODJAVA SA CENTRALNOG GREJANJA SAMO DO 1. OKTOBRA: Cena zavisi od grada do grada, od 0 do 13.000 dinara!

U Nišu je ove godine 1.700 domaćinstava tražilo odjavu sa sistema, U Beogradu 370, Subotici 140...

  • 10
Radijator, zima, grejanje Foto: Pixabay

Građani koji žele da se isključe sa centralnog grejanja imaju vremena do kraja septembra da podnesu zahtev i sačekaju majstore iz toplane, jer je izvršenje nemoguće od 1. oktobra, kada počinju tople probe. Zavrtanje ventila ne naplaćuje samo Niš, dok u Beogradu isključenje sa sistema košta i do 13.000 dinara.

Samo u Nišu je ove godine 1.700 domaćinstava tražilo odjavu sa sistema, što je tri i po puta više nego lane. Terenski radnici toplane svakodnevno isključe 12 korisnika. ostalo im je da sa mreže, do početka grejne sezone, isključe još oko 200 korisnika.

15 načina da ove ZIME uštedite pare na GREJANJU!

- Zbog visoke cene prošle godine je 500-600 korisnika tražilo da im se zavrnu radijatori, a ove godine je to mnogo više - kaže za Novosti Jovan Jovanović iz Udruženja potrošača "Forum" iz Niša:

- Razlog za povećanje tog broja nije samo nezdovoljstvo cenom i uslugom, jer je većini potrošača u Srbiji skupo da se greje preko toplane. Radi se o tome da smo se jedini u Srbiji izborili da naši portošači ne plaćaju troškove isključenja sa mreže toplane. Zato se ljudi masovno isključuju.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

EPARHIJA DUŽNA 1,5 MILION ZA GREJANJE: Podignuta tužba zbog neplaćenih računa!

U Beogradu je zahtev ove godine podnelo 370 domaćinstava. Ipak, da bi se isključili sa daljinskog grejanja, građani moraju da dobiju pristanak - komšija, u kojem jasno stoji da su spremni da pristanu na potencijalno lošije uslove snabdevanja jer je njihov sused isključio radijator. Uz četiri papira, idu i troškovi od 8.000 do 13.000 dinara.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

U SUSRET GREJNOJ SEZONI: Evo koji je vid grejanja UBEDLJIVO NAJJEFTINIJI ove godine

U Zaječaru je lokalnoj toplani stiglo nekoliko desetina zahteva za isključenje. Od oko 8.800 korisnika, koliko ima požarevačko javno preduzeće "Toplofikacija", do sada je na zahetv korisnika sa toplovoda isključeno njih 439, od kojih su 90 odsto gastarbajteri. "Subotička tpoplana" dobila je 140 zahteva za iksljučenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misirac

    15. septembar 2016 | 15:16

    Ako toplane nastave sa ovim cenama i sistemom naplaćivanja na kraju će da greju same sebe.

  • ddddnnss

    15. septembar 2016 | 15:43

    U Novom Sadu sam pitao da se iskljucim i rekli su da ne moze, a kod ovih moze. Odgovor u prevodu znaci "nemate pravo na iskljucenje,moramo da vas klepamo. U sred leta za stan od 34m2 sedam hiljada dinara a preko zime jos vise...

  • Srpskibek

    15. septembar 2016 | 15:20

    Sirotinjo i bogu si teska....nema narod ni za hleb a kamoli grejanje...napredno nema sta!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA