NIJE SAVRŠENA ALI JE NAJBOLJA: Lideri EU najavili da će do marta izraditi novu VIZIJU UNIJE!

U deklaraciji se navodi da "EU nije savršena, ali je najbolji instrument koji imamo za rešavanje novih izazova sa kojima se suočavamo"

  • 3

Lideri Evropske unije usvojili su danas na samitu u Bratislavi deklaraciju u kojoj obećavaju da će do marta sledeće godine izraditi "viziju" atraktivne i uspešne Unije posle odluke Velike Britanije da izađe iz EU.

Srbija dobija 30 miliona evra da bi ulagala u tri oblasti!

– Obavezali smo se danas u Bratislavi da ponudimo našim građanima narednih meseci viziju atraktivne EU kojoj mogu da veruju i da je podrže. Uvereni smo da imamo volje i kapaciteta da to postignemo – poručili su lideri 27 zemalja.

U deklaraciji se navodi da "EU nije savršena, ali je najbolji instrument koji imamo za rešavanje novih izazova sa kojima se suočavamo", prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Takođe se dodaje da je EU potrebna da ne samo da bi se garantoval mir i demokratija, već i bezbednost evropskih građana.

Lideri su poručili da je Unija odlučna da nastavi napred uprkos tome što je Britanija, jedna od njenih najvećih članica, odlučila da je napusti.

"Iako je jedna zemlja odlučila da ode, EU ostaje neophodna za nas ostale", kaže se u deklaraciji i dodaje je Unija obezbedila mir posle ratova i dubokih podela na kontinentu.

– Odlučni smo da EU učinimo uspešnom sa 27 država članica, na osnovu naše zajedničke istorije – poručili su lideri u Bratislavi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    17. septembar 2016 | 09:45

    NAJGORA JE ZA SREDNJI STALEZ-NESTAO JE !!!!! EU JE PROSLOST ZBOG BRISELSKE BIROKRATIJE!!!!!!

  • Samo 'kupujete vrijeme i prodajete maglu'???

    17. septembar 2016 | 12:46

    Koji mart mjesec ...?!?! Svijet se vec uveliko RASPADA!!! Ovo nije samo KRAJ PROPALE EU vec cijelog jednog sistema na kome svijet sada pociva!!! Obama, POSLJEDNJI americki predsjednik!!!!

  • Drayver

    17. septembar 2016 | 10:19

    Hoce li unija do marta biti ziva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA