Lomili smo kosti i otvarali lobanje: Ispovest transrodne osobe, nekada člana "Nacionalnog stroja"

Dajan Pospiš bila je član "Nacionalnog stroja" od 2004. do 2007. godine. Zajedno sa ljudima iz pokreta napadala je Rome, pripadnike LGBT populacije

  • 15

Transrodna osoba Dajana Pospiš (32), živi u Novom Sadu, poznata je kao Adolf Pospiš, bila je članica neonacističkog pokreta "Nacionalni stroj".

"UBIĆU TE, PEDE*ČINO! ZAKLAĆU TE": Napadnut bivši član Nacionalnog stroja koji je promenio pol!

- Kada sam učestvovala u tučama vadili su se noževi i bilo je probadanja. Novopečeni ćelavci, skinsi, zvali smo ih "mali regruti" išli su u romska naselja i napadali - priča Dajana.

Posebno odabrana meta strojevaca, među kojima je tada bila i Dajana,  bili su Romi.

- Prvo se dobro organizuje sve. Odrede se ciljevi, da li će se prebiti, sakatiti ili u najgorem slučaju ubiti. To se radi vrlo organizovano i ozbiljno. Pošalje se poruka na 20, 30 brutalno obučenih, onda se oni pokupe kolima. Niko od nas nije znao gde ide, sve do mesta okupljanja - priča Dajana za "Blic".

Pendreci i noževi bili su obavezno oružje neonacista kojima su napadali žrtve.

Printskrin: N1 Printskrin: N1

- U sukobima sa antifašistima uvek smo koristili pendreke. Tukli smo gde smo stigli, ta prebijanja bila su surova, ja lično nisam, ali mnogo smo sakatili Rome - otvoreno priča bivša neonacistkinja.

NAJVEĆA TRANSRODNA SVETSKA ZVEZDA EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF: Kada sam bila u Beogradu, jedna stvar me je ŠOKIRALA! (VIDEO) (FOTO)

Dajana kaže da su joj pretili da će je ubiti, slali su joj preteće poruke. svaki broj telefona koji je menjala, oni su pronalazili.

Neonacistički stroj izuzetno je povezan sa pokretom "Krv i čast".

- To je izuzetno opasna organizacija koja je dolazila ovde u Srbiju mnogo puta. Dolazili su iz Austrije, Nemačke, Rusije. Ljudi koji su bili traženi za ubistva ovde su dolazili. Mi smo ih skrivali - navodi Dajana, koja je u fašističkoj organizaciji bila poznata kao Adolf.

Gej parada u Beogradu održava se u nedelju od 12 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tri

    17. septembar 2016 | 09:19

    I zašto ga neko ne uhapsi?

  • Axel

    17. septembar 2016 | 09:16

    I sta bi sad tebi neki nacista uradio?

  • Dražo

    17. septembar 2016 | 11:18

    Ovo !!! Do večeras mora biti u istražnom ! Krivična dela ne zastarevaju. Kada , gde , koga , zašto i ko je to organizovao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA