DANAS JE SVAKA KAFANA TUŽNA: Preminula žena zbog koje je nastala pesma "Vranjanka" (VIDEO)

Ova čuvena lepotica, u Vranju poznata kao Lela Numerka, bila je davne 1974. godine inspircija poznatom pevaču i kompozitoru Draganu Tokoviću

  • 3

Jelena Đorđević, lepotica kojoj je posvećena čuvena pesma Staniše Stošića "Vranjanka“, preminula je 82. godini života u Vranju posle duge i teške bolesti bolesti.

Ova čuvena lepotica, u Vranju poznata kao Lela Numerka, bila je davne 1974. godine inspircija poznatom pevaču i kompozitoru Draganu Tokoviću, koji je nakon susreta sa ovom Vranjankom u restoranu u Vranjskoj Banji napisao svojevrsnu himnu Vranja.

- Svašta su ljudi pričali, ali prava istina je da sam ja tog čoveka videla svega dva puta u životu, nije bilo nikakve ljubavne veze i emocija. Bio je to sasvim slučajan susret. Jedino što je bilo neobično je to da je Dragan par puta napuštao društvo i odlazio ispred Kičera. Kasnije sam saznala da je upravo te večeri nastajala ta pesma - pričala je Lela u jednom od brojnih intervjua.

Govorila je da je uvek bila postiđena kada se pesma pevala, iako je svaka Vranjanka priželjkivala da pesma bude posvećena baš njoj.

Printksin: Youtube/JaTra96 Printksin: Youtube/JaTra96

Jelena je bila penzionerka koja je radni vek provela u ovdašnjoj Duvanskoj industriji. Starost je provela u Hercegovačkoj ulici u Vranju, okružena prijateljima.

Ona se daleke 1952. godine u svojoj 17. godini udala za prosvetnog radnika iz Leskovca. Nakon pet godina ovaj brak se raspao i ona se vratila u Vranje, odlučna da više nijednom muškarcu ne pokloni srce. Ipak u dubokoj starosti ponovo je zaplovila u bračne vode.

Poslušajte čuvenu narodnu pesmu "Lela Vranjanka":

(Telegraf.rs/ Izvor: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU

    17. septembar 2016 | 17:10

    Zovem se Jelena i jako volim svoje ime. Mislim da je ovo jedna od najlepsih pesama posvecena bas Jeleni. Slusam je od kad sam je prvi put cula, a moram da priznam da sam sakupila bas podosta godina.

  • Nina

    17. septembar 2016 | 23:19

    Prelijepa pjesma nek ostane i dalje d'à se slusa? Spokoj i mir gospodzi! Hvala za vranjanku sto sam ostavi d'à je slusamo ja je volim avec mi se sve vrti u glavi! Voljela sam dok sam slusala i da je pjevam. To je iz nase stare juge pjesma...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA