≫ 

OGLASIO SE DODIK: Ništa od odlaganja referenduma!

Milorad Dodik je naglasio da Ustavni sud BiH ne može obustaviti odluku Narodne skupštine Republike Srpske

  • 37

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je povodom današnje odluke Ustavnog suda BiH, da nema odlaganja referenduma i pozvao građane Srpske da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike.

DODIK: Sve je spremno za referendum!

- Nisam ni očekivao drugačije ponašanje političkog organa koji sebe naziva Ustavnim sudom. U kontinuitetu politički pogrešnih odluka na štetu srpskog naroda, ništa nije iznenađujuće - rekao je Dodik.

On je naglasio da Ustavni sud BiH ne može obustaviti odluku Narodne skupštine Republike Srpske.

- Ne mogu oni obustaviti našu odluku. Našu odluku samo može obustaviti Narodna skupština, a Narodna skupština neće zasedati po tom pitanju i mi ćemo održati referendum - rekao je predsednik Srpske.

Ustavni sud BiH danas je u Sarajevu odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan Srpske – 9. januar proglašen neustavim.

Razmatrajući zahtev predsedavajućeg Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića u vezi sa odlukom o održavanju referenduma u Republici Srpskoj o Danu Republike, Ustavni sud usvojio je privremenu meru kojom se privremeno obustavlja odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

Privremena mera trajala bi do donošenja konačne odluke u vezi sa Izetbegovićevim zahtevima.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedjoni

    17. septembar 2016 | 18:25

    Hleba i igara za sirotinju, sve je isto samo njega nema !!!

  • Biba

    18. septembar 2016 | 09:51

    Kakva lica, izgleda ko djavol!

  • ankebut

    17. septembar 2016 | 23:18

    Obzirom da Bošnjaci znaju da je ovo uvertira u otcjepljenje zbog toga je i otpor referendumu; treba biti iskren. Sve drugo je bacanje prašine u oči. Bošnjak sam i smatram da niko u ovoj zemlji ne treba imati manje prava od mene; trebamo je graditi za dobrobit sviju. Međutim, imajući u vidu prošlost, treba odluke donositi razumno jer alternativa je rat. Valjda je ostalo razuma...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA