≫ 

ŽESTOKA RASPRAVA RUSKE I AMERIČKE POLITIČARKE: "SAD učestvuje u krvavom eksperimentu, dođite u Siriju i vidite sramotu"

- Ne bojte se. Ja ću biti pored vas i niko vas neće povrediti. Imaćete šta da vidite, a osim toga, imaćete i priliku da naučite šta 'sramota' zaista znači - napisala je Zaharova na svom "Fejsbuk" profilu

  • 9

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je američkom izaslaniku u UN Samanti Pauer da ode u Siriju i vidi kako ljudi preživljavaju u ratom razorenoj zemlji i uvidi šta je zapravo "sramota".

 

ZAKUVAVA SE: Rusija poziva na HITAN SASTANAK Saveta bezbednosti UN zbog američkog bombardovanja sirijske vojske

 

Pauerova je ranije rekla da portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova treba da je "sramota" zbog izjave da su SAD saučesnik jer pomažu "Islamskoj državi".

 

Zaharova je rekla da, umesto što sarađuje sa teroristima "Nusra fronta" i takozvane umerene opozicije u Siriji, Pauerova treba da ode u Siriju i vidi "obične" Sirijce koji su i dalje živi "uprkos skoro šestogodišnjem krvavom eksperimentu koji se sprovodi nad njima uz aktivno učešće Vašingtona".

 

Zaharova je dodala da ona redovno komunicira sa pripadnicima sirijske opozicije, sa decom bez roditelja, koja dolaze na lečenje u Rusiju, kao i sa novinarima, preneo je "Sputnjik". Ona je pozvala Pauerovu da ode u Siriju, rekavši da će joj ona platiti taj put.

 

- Ne bojte se. Ja ću biti pored vas i niko vas neće povrediti. Imaćete šta da vidite, a osim toga, imaćete i priliku da naučite šta 'sramota' zaista znači - napisala je Zaharova na svom "Fejsbuk" profilu.

 

Govoreći uoči konsultacija Saveta bezbednosti UN o Siriji, Pauerova je rekla da je neki ruski portparol rekao da su SAD saučesnici i da pokušavaju da zaštite "Islamsku državu".

 

- Zaista? Ta grupa odsecala je glave američkim građanima. Mi predvodimo koaliciju od 67 zemalja da bismo uništili tu grupu. 'Islamska država' izgubila je 40 odsto svoje teritorije. To je za nas ozbiljna stvar, nije igra. A tog portparola, koji govori o saučesništvu, treba zaista da je sramota - rekla je ona.

 

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ÔDragan

    18. septembar 2016 | 19:34

    Bravo zaharova,svi videu svetu sta ljigavi ameri rade.

  • Невена

    18. septembar 2016 | 19:31

    Да ли су икада нацисти и фашисти знали за срамоту? Зар је њима било ко други важан и битан осим њих самих, и да ли су они икада гледали било чији живот и интерес осим сопственог? Бити егоиста је лоше, али бити подли егоиста је још горе. Гдје су сада те њихове хуманитарне и НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ које мјере, оцјењују и критикују?

  • brana

    19. septembar 2016 | 01:08

    Ne znam kako izgledaju njih 2 ali se kladim da je utvara sa leve strane na slici Amerikanka!Cuj nju,oni predvode 67 zemalja???Oni unistili na 40% okupirane teritorije isis???Pa dok Rusi nisu usli u istrebljenje te gamadi oni su samo sirili teritorije i nezaustavljivo napredovali uz pomoc upravo te pogane Amerike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA